Nieuws

Cannondale lanceert e-bike voor wielerfanaten

Cannondale Tensoro Neo Carbon
© Cannondale
Cannondale heeft dinsdag de Tesoro Neo Carbon uitgebracht: een elektrische fiets gericht op een sportief publiek. Prijzen beginnen bij 4.999 euro voor de Tesoro Neo Carbon 1.

Cannondale staat sinds jaar en dag bekend als het sportieve fietsenmerk van het Nederlandse Pon. De afgelopen jaren voegde de Amerikaanse fabrikant stilaan meer e-bikes toe aan zijn assortiment. Waar dat begon bij meer sportieve exemplaren, volgden stilaan ook steeds meer stadsfietsen. Met de Tesoro Neo Carbon introduceert Cannondale een lichte en sportieve elektrische fiets die beide doelgroepen moet aanspreken.

Dat het om een lichte fiets gaat wordt eigenlijk al weggegeven door de naam: het frame van de e-bike werd namelijk vervaardigd uit ‘Series 2-carbon’, aldus Cannondale. Dat levert de fiets, met de basisaccu, een gewicht van 16 kilogram op. Het frame is nog verkrijgbaar in een vijftal formaten en zou daarmee geschikt zijn voor lichaamslengten tussen 157 en 205 centimeter.

Aandrijving van Bosch

Licht is ook de Bosch-middenmotor, de Bosch Performance Line SX. Volgens de Duitse fabrikant is het de lichtste Bosch-motor voor e-bikes. Op vlak van prestaties valt op dat de motor piekt op een koppel van 55 Nm. Het motorvermogen ligt zoals gewoonlijk op 250 watt. Met dat lagere koppel is het ook meteen een e-bike die met name geschikt is voor sportieve fietsers.

Cannondale brengt die sportieve klemtoon ook tot leven met de SRAM Apex 12-speed-versnellingen. Zulke versnellingen zien we vaker op sportieve mountainbikes en wielerfietsen en maken de fiets tot een echte kilometervreter. Aanvullend kan de Tesoro Neo Carbon uitgerust worden met elektrische schakelaars (SRAM Eagle 12-speed).

Elektronisch of manueel

Welk schakelmateriaal je wenst bepaalt ook meteen je modelkeuze. Wie de Eagle-versnellingen wil, komt uit bij de Tesoro Neo Carbon 1, terwijl het manuele schakelmateriaal op de Neo Carbon 2 zit. Onafhankelijk van het gekozen model beschikt de e-bike over een 400 Wh-accu, met de optie om de capaciteit met 250 Wh uit te breiden.

Uitgelicht artikel Tenways AGO X review: urban allround e-bike

Prijzen beginnen bij 4.999 euro voor de Neo Carbon 2, terwijl de Neo Carbon 1 5.899 euro kost.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business