Nieuws

GTA: The Trilogy komt naar Netflix Games

GTA The Trilogy
© Netflix
Grand Theft Auto: The Trilogy komt op 14 december naar Netflix Games. De aankondiging volgt vlak voor het verschijnen van de eerste teaser voor GTA 6.

Grand Theft Auto: The Trilogy vormt een compilatie van drie GTA-versies: GTA III, Vicy City en San Andreas. Sinds 2021 is de trilogie beschikbaar voor alle courante gamingconsoles, je pc én Android-telefoons. Vanaf 14 december kan je de games ook gratis streamen bij Netflix Games. Je moet daarvoor uiteraard wel over een Netflix-abonnement beschikken.

Bepaalde spellen op Netflix Games zijn enkel voor smartphones beschikbaar. Dat geldt ook voor de GTA-trilogie, die dus enkel beschikbaar komt voor Android- en iOS-toestellen. Vooraleer je kunt gaan spelen moet je op 14 december wel de afzonderlijke apps voor elk spel downloaden. Nadien hoef je enkel in te loggen op je Netflix-account en kan je beginnen spelen. Geheel gratis: er worden geen advertenties getoond en van in-app aankopen of extra kosten is daarnaast ook geen sprake.

Ongewijzigde games

Wie GTA III, GTA Vice City of GTA San Andreas in het verleden heeft gespeeld, zal zich meteen thuis voelen in de trilogie op Netflix Games. De games zijn namelijk goeddeels ongewijzigd gebleven – de games werden enkel doorontwikkeld voor nieuwe consoles. Nieuwe frametechnieken zijn dan ook niet beschikbaar. Een zure pil voor gamers die hoopten op een verregaande remaster.

Dat Netflix de games nu in zijn bibliotheek opneemt zal eveneens een zure pil zijn voor gamers die in 2021 nog 60 euro voor het pakket neertikten. Games die ook nog eens geplaagd werden door bugs.

Komst Grand Theft Auto VI

Voor Take Two is de komst van de trilogie naar Netflix mogelijk vooral een marketingmiddel. Niet zo verrassend, aangezien de ontwikkelaar in december de eerste trailer van GTA VI vrijgeeft. Hoeveel tijd er nadien overgaat vooraleer de game in de winkelschappen ligt, blijft koffiedik kijken. Goedkoop zal de game alvast niet worden. Take Two-CEO Strauss Zelnick zinspeelde al eens op een prijs per gespeeld uur. Daar zal het wel niet van komen, maar een fors prijskaartje lijkt wel (zo goed als) verzekerd.

netflixnetflix gamesontspanningstreaming

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen