Mogelijke lanceringsdatum GTA VI duikt op

GTA
© Unsplash/João Ferrão
GTA-uitgever Take-Two wil de nieuwe versie van Grand Theft Auto mogelijk in 2024 uitbrengen. Dit zou blijken uit financiële vooruitzichten van de publisher.

Bijna twee jaar geleden kondigde gamestudio Rockstar en uitgever Take-Two de komst van Grand Theft Auto VI (6) aan. Toentertijd liet het bedrijf niet veel meer weten dan ‘te zijn gestart’ met de ontwikkeling. Inmiddels zijn er wel al de nodige geruchten opgedoken. Zo zou de kaart van GTA VI gigantisch zijn en mogelijk alle steden van voorgaande GTA-versies bevatten. Ook zijn er geruchten over de komst van GTA naar Miami, met de kenmerkende verwijzing naar Miami Vice, een serie uit de jaren 80.

Zeker is dat alleszins niet. En dat geldt ook voor de lanceringsdatum. Tot op heden heeft Take-Two met geen woord gerept over een lanceringsdatum. Op financiële vooruitzichten van het bedrijf zijn nu aanwijzingen te vinden die op een mogelijke lanceringsdatum wijzen, stelt IGN. Take-Two meldde tijdens de presentatie van kwartaalcijfers dat het in het fiscale boekjaar 2025 “meerdere baanbrekende titels” onthult, die “nieuwe standaarden stellen in de gamingindustrie.”

Bovenal verwacht Take-Two een gigantische omzet te boeken. Voor het fiscaal jaar 2025 gaat het om meer dan $8 miljard aan nettoboekingen, en $1 miljard aan aangepaste, onbeperkt operationele kasstroom. Dit momentum moet zich in het fiscaal jaar 2026 en daarna doorzetten aan eenzelfde of zelfs hoger tempo, meldt de ontwikkelaar. Goed om te weten: het fiscale jaar 2025 start al in april 2024.

Geen specifieke verwijzing

De game-ontwikkelaar onthoudt zich van concrete verwijzingen naar aanstaande titels. Toch kan met enige zekerheid worden gesteld dat die resultaten het gevolg moeten zijn van GTA VI. Om de genoemde resultaten te boeken moet Take-Two namelijk bijna tweemaal zoveel games lanceren, óf dus met een klepper op de proppen komen.

Uitgelicht artikel PS5 Slim PlayStation 5 Slim en Pro mogelijk in juni voorgesteld

Zo’n klepper moet dan tussen april 2024 en maart 2025 uitgebracht worden. Uiteraard is dat wel gebonden aan een tijdige release. Het komt nogal eens voor dat de release van een game wordt uitgesteld.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business