Nieuws

PlayStation 5 Slim en Pro mogelijk in juni voorgesteld 

PS5 Slim
© iStock
Er zou dan toch een PS5 Slim en PS5 Pro aankomen. Sony stelt ze mogelijk in juni voor tijdens de PlayStation Showcase. Het gaat wel om geruchten.

Onder meer Gizchina stuurde de eerste geruchten de wereld in, nadat de PS5 Slim in de catalogus van een onlinewinkel zou zijn opgedoken. Eerder liet Sony nog weten dat het voor de PlayStation 5-generatie per uitzondering geen Slim- of Pro-variant zou uitbrengen en het budget zou gebruiken voor de ontwikkeling van de PlayStation 6. 

PS5 Slim met losse blu-ray-module 

Het lijkt er voorlopig op (als de geruchten kloppen) dat het Slim-model een stuk eerder op de markt zou komen dan een Pro-variant. De PS5 Slim krijgt in dat geval geen performance-upgrades en dus vooral een nieuw case-design, waarbij een verwijderbaar (of toe te voegen) blu-ray-schijfstation de belangrijkste feature zou zijn. Dat klinkt logisch, omdat Sony veel eerder al met het idee speelde om de blu-ray-module los te verkopen, als add-on. 

De doorgaans goed geïnformeerde techjournalist Jeff Grubb vermoedt dat Sony in juni een PlayStation Showcase plant. Het lijkt de geknipte gelegenheid voor een grote aankondiging, zeker nu de Electronic Entertainment Expo (E3) dit jaar niet plaatsvindt. Naar een exacte datum is het nog raden. 

PlayStation Showcase

Grubb is er dan ook van overtuigd dat Sony de PlayStation Showcase zal gebruiken om “de volgende fase van de PS5” uit de doeken te doen. Dat kan natuurlijk van alles betekenen, maar waar rook is, is vuur. De kans dat het louter om PlayStation 5-games gaat, lijkt ons eerder klein. Het zal de komende weken en maanden moeten blijken wat Sony nu precies van plan is. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business