Nieuws

Google Chrome komt met functie die vliegtickets herkent

Google Chrome
© Unsplash / Charles Deluvio
Google Chrome op Android kan weldra mogelijk vliegtickets en andere type tickets herkennen. De functie wijst op een nauwere samenwerking met Google Wallet.

Waar Apples Safari en Apple Wallet het eenvoudig maken om tickets aan de digitale portemonnee toe te voegen, geldt dat nog zeker niet voor Chrome en Google Wallet. Een update van Chrome op Android lijkt erop te wijzen dat die mogelijkheid in de maak is. Tipster AssembleDebug meldt in een bericht op Telegram dat Chrome Canary een nieuwe flag bevat genaamd “Boarding Pass Detector”.

Verdere uitleg bij de ontwikkelfunctie ontbreekt, anders dan het enkel bedoeld is voor Android. De naam, die opdook in Chrome Canary 121.0.6145.0, lijkt erop te wijzen dat Google in de toekomst instapkaarten wil detecteren. Waarvoor, daarover kunnen we enkel speculeren. Mogelijk werkt het Chrome-team samen met Wallet aan het eenvoudiger toe laten voegen van (instap)kaarten. Apples Wallet maakt dat kinderlijk eenvoudig door proactief de mogelijkheid te bieden tickets toe te voegen.

Ondersteunde websites

Op het moment van schrijven geldt dat nog altijd niet voor Google Wallet. Niettemin omdat niet alle types ticket worden ondersteund door Googles digitale portemonnee. Boarding Pass Detector moet daar zo mogelijk verandering in brengen. AssembleDebugs GApps-community is daarvan overtuigd. Volgens de leden werkt de functie in de huidige fase met een lijst van ondersteunde websites. Als zo’n ondersteunde website geopend werd, zoekt de browser naar informatie over instaptickets zoals barcodes en QR-codes.

Uitgelicht artikel Google Chrome Google Chrome lost actief misbruikte bug op, dit moet je weten

Mogelijk kan de functie ook andere informatie zoals instaptijden en gates herkennen. Vooralsnog is dat echter niet met zekerheid te zeggen. Het blijft ook onzeker of de functie ooit aan Chrome wordt toegevoegd. Google test regelmatig functie voor zijn browser die nooit beschikbaar komen. Zelfs als de functie tot leven wordt gewerkt kan er nog van alles worden gewijzigd. Vooraleer de functie het brede publiek bereikt, moet ze immers eerst langs de bètaversie van Chrome.

Sneller tickets toevoegen

Hoewel Wallet dus nog achterloopt op Apples directe concurrent, kreeg het dit jaar wel een grote upgrade. Gebruikers zouden voortaan elk ticket met een QR- of barcode kunnen toevoegen aan de digitale portemonnee. Verder begon de zoekgigant met het detecteren van instapkaarten in zijn Berichten-app. Wie in de berichtenapp zo’n ticket ontvangt, kan dat in slechts twee klikken aan Googles Wallet toevoegen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business