Nieuws

Microsoft Phone Link laat je Android-telefoon weldra dienstdoen als webcam

Microsoft Phone Link
© Microsoft
Microsoft werkt naar verluidt aan een webcamfunctie voor zijn Phone Link-app. Via die app kan je je Android-telefoon draadloos verbinden met een Windows-pc.

Microsoft Phone Link is momenteel vooral handig voor het draadloos overzetten van bestanden van je telefoon naar een Windows-pc en andersom. Voor bepaalde Samsung en OnePlus-telefoons is het bovendien mogelijk om via Phone Link op Windows de telefoon te bedienen en telefoongesprekken te voeren. Weldra zou Microsoft de mogelijkheid toevoegen om je telefoon als webcam in te zetten. Dat ontdekte Android Authority in het installatiebestand (APK) van Microsofts Link to Windows-app, versie 1.23102.190.0.

Onder meer de verwijzing “tik op deze melding om je pc je cameravideo te laten streamen”, spreekt tot de verbeelding. Verder wordt benoemd dat gebruikers de videostream kunnen pauzeren, er een optie is om tussen camera’s te wisselen en een kan er een niet-storen modus worden geactiveerd.

Uitgelicht artikel Android 14 webcam Met Android 14 werkt je telefoon als webcam

Microsoft maakt verder melding van diverse camerafuncties, waaronder effecten, autoframing, blur, nachtmodus, HDR en beeldstabilisatie. Autoframing springt er meteen tussenuit en lijkt te wijzen op een Center Stage-achtige functie voor Microsofts webcamfunctie in Phone Link. Center Stage wordt in apps als FaceTime en op MacBooks gebruikt om gebruikers in beeld te houden als ze bewegen. Voor die bewegingsvrijheid wordt ingezoomd op het individu en verlies je dus wel wat van de beeldhoek. Onduidelijk is hoe Microsoft die functie exact zou uitwerken.

Apple Continuity Camera

Functioneel heeft de camerafunctie in Phone Link veel weg van Apples Continuity Camera. Daarmee kan je de camera’s van je iPhone draadloos doorlussen voor videogesprekken op een Mac.

Verwacht wordt dat Phone Link alle belangrijke videoconferentiediensten op Windows ondersteunt eens de functie uitkomt, waaronder Meet, Teams en Zoom. Waarschijnlijk werkt de functie wel niet op elke Android-telefoon en moet je een ondersteunde OnePlus of Samsung bezitten. Of jouw toestel wordt ondersteund voor geavanceerde Phone Link-opties kan je hier ontdekken.

Uitrol aanstaande?

Microsoft had tegenover Android Authority alvast niets te melden over een mogelijke lancering. Dat de functie uitgebreid in de code wordt benoemd, wijst mogelijk op een nabije introductie. Tijd zal uit moeten wijzen wanneer je via Phone Link een Android-telefoon kan gebruiken als webcam.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business