Nieuws

Samsung Galaxy S25 Ultra krijgt gloednieuwe 1-inch sensor

Samsung Galaxy S24
© Unsplash
Samsung werkt mogelijk aan een gloednieuwe 1-inch-camersensor. Tipster Revegnus schrijft dat de ISOCELL-sensor terechtkomt in de Galaxy S25 Ultra.

Samsung heeft de Galaxy S24-serie nog niet aangekondigd, maar dat houdt geruchtenmakers op X niet tegen om details over de Galaxy S25-serie te delen. Tipster Revegnus meldt via X (voorheen Twitter) dat Samsung op de Galaxy S25 en Galaxy S25+ gebruikmaakt van een “Sony-sensor”. Voorlopig blijft het wel oorverdovend stil als het aankomt op details over de Sony-sensor. Wel is duidelijk dat de sensor het plekje inneemt van Samsungs ISOCELL GN3 50 MP-hoofdcamera op de Galaxy S23- en Galaxy S24-modellen. Het betreft dus een nieuwe hoofdcamera.

Mogelijk gaat het hierbij om een grotere camera, of een sensor met meer megapixels. Waarom de Zuid-Koreaanse fabrikant afstapt van zijn ISOCELL-hoofdcamera is ons alvast niet bekend. De laatste jaren nam Samsungs mobiele divisie juist steeds meer ISOCELL-camera’s in gebruik. Ook de 200MP-sensor op de Galaxy S23 Ultra werd bijvoorbeeld door het ISOCELL-team ontwikkeld.

ISOCELL 1-inch-camerasensor

ISOCELL staat overigens niet geheel te verdwijnen van Samsungs vlaggenschepen. Revegnus meldt in zijn bericht dat ISOCELL namelijk een 1-inch-camerasensor in ontwikkeling heeft. Die sensor behoudt de 200MP-resolutie van eerdere Galaxy S Ultra-modellen en combineert dit met een 1-inchformaat, 0,8-micronpixels, dual-pixel autofocus en in-sensor zoom.

Verdere details over de genoemde sensor zijn niet bekend. Het blijft ook onduidelijk of Samsung de sensor werkelijk gaat inzetten op de Galaxy S25 Ultra, zoals de geruchtenmaker beweert. In eerdere lekken werd eveneens gesproken over een 1-inchcamerasensor. Later bleek echter dat Samsung de sensor voorlopig niet gaat inzetten op smartphones. Daarmee is dit gerucht gehuld in onzekerheid.

Lancering over één jaar

Dat geldt ook voor de details over Samsungs Galaxy S25 en Galaxy S25+. Het duurt ook nog meer dan één jaar vooraleer de toestellen worden onthuld. In de tussentijd kan Samsung gerust nog voor andere camerasensoren kiezen. Bovendien heeft de fabrikant geen van de details bevestigd. Neem de gelekte informatie dus best met een korrel zout. Zoals gewoonlijk laten fabrikanten zich voor de officiële introductie niet uit over zulke geruchten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business