Nieuws

WhatsApp op iOS laat je nu foto’s delen in originele kwaliteit

WhatsApp
WhatsApp laat je foto's en video's voortaan in originele kwaliteit doorsturen. Momenteel is de optie enkel beschikbaar op iOS. Zo stuur je foto's door in originele kwaliteit.

Foto’s en video’s die je via WhatsApp verstuurt worden normaliter gecomprimeerd. Hierdoor nemen ze minder ruimte in beslag op het toestel van de ontvanger én bespaart Meta op serverkosten. In de praktijk zorgt dit voor tegenvallende foto- en videokwaliteit. Niet bepaald ideaal als je een selfie met vrienden wil delen. HD-media, een functie die Meta deze zomer uitbracht, zou dat probleem al deels verhelpen. Nu je ook foto’s en video’s aan originele kwaliteit kan doorsturen is het voor eens en altijd verholpen.

Momenteel wordt de optie uitgerold naar WhatsApp voor iOS, meldt WaBetaInfo. De publicatie wist het bestaan van de functie te achterhalen via updatenotities voor de chatdienst. Daarin staat dat het vanaf versie 23.24.73 mogelijk is om foto’s en video’s aan originele kwaliteit door te sturen. Hiervoor moeten gebruikers op het ‘+’-icoontje naast de tekstbalk te klikken, gevolgd door Document en Kies een foto of video.

Vervolgens kan je foto’s en video’s selecteren met een maximale grootte van 2 GB. Dit formaat geldt per keer dat je de functie gebruikt. Voor bestanden die de limiet overschrijden, geldt dat WhatsApp ze enkel gecomprimeerd kan versturen. Eens je media aan originele kwaliteit verstuurt, krijgt de ontvanger daar geen preview van te zien. Dat geldt overigens voor alle bestanden die aan originele kwaliteit worden verzonden – ook voor PDF’s en documenten.

Testen voor Android

Momenteel rolt WhatsApp de functie uit op iOS. Verwacht wordt dat het niet lang duurt vooraleer Android-gebruikers media in originele kwaliteit kunnen versturen. In september dook de functie al eens op in een artikel van WaBetaInfo. Toentertijd ging het nog om een interne test. Onduidelijk is hoeveel tijd er nog overheen gaat voor de stabiele uitrol volgt.

Intussen kunnen Android-gebruikers wel genieten van HD-media. Via een HD-knop kan men zelf de foto- en videokwaliteit instellen. Media wordt via die tool nog wel gecomprimeerd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business