Nieuws

Waze op Android Auto kan niet meer rekenen

Waze
© Google
Waze-gebruikers op Android Auto moeten voortaan zelf de resterende reisduur berekenen. Sinds de zomer wordt dit namelijk enkel in minuten weergegeven.

De eerste meldingen over de bug in Waze op Android Auto doken eind augustus op. Een gebruiker zegt daarover op Googles supportforum dat de Waze-app de resterende reistijd in minuten weergeeft en dus niet in uren én minuten. Een rit van 4 uur en 35 minuten wordt hierdoor bijvoorbeeld getoond als ‘275 resterende minuten’. Als gebruiker moet je daarna zelf uitrekenen hoeveel uur resteert.

Begin november werd het probleem nogmaals aangekaart op Googles supportforum. Zonder reactie werd het probleem weer gesloten. Op 3 december trokken gebruikers daarom naar Reddit voor een laatste reddingspoging. Met resultaat: een Waze-communitylid bevestigt dat de bug bekend is en er onderzoek wordt gedaan naar mogelijke oorzaken. “Er is helaas geen tijdlijn voor een oplossing”, sluit Waze-medewerker nimper2000 af.

Eén van de mogelijke oorzaken is de aanwezigheid van tolwegen. Op schermbeelden van de bug zien we continu dat Waze melding maakt van de kosten voor tolwegen. Toch hoeft dat zeker niet altijd het geval te zijn. De oorzaak is simpelweg nog niet gekend. Opvallend is dat het enkel de Android Auto-versie treft. De mobiele app van Waze toont de rijtijd dus wel gewoon in minuten en uren. Ook de CarPlay-versie van Waze beschikt over de juiste tijdsaanduiding.

Bugs in Waze op Android Auto

Waze kreeg dit jaar al regelmatig te maken met bugs, ook op Android Auto. In de zomer liep de app continu vast waardoor gebruikers geen routes konden inplannen. Voor CarPlay-gebruikers zou later de automatische activatie van de nachtmodus weigeren. Het was nog wel mogelijk de modus zelf in te schakelen. Beide problemen zijn in nieuwe versies van de navigatieapp opgelost.

Wanneer zo’n oplossing voor de resterende reistijd volgt, is nog ongeweten. Gelukkig is het niet echt het einde van de wereld. Sterker nog: bestuurders en bijrijders kunnen nog eens werken aan hun rekenskills, ook niet onbelangrijk. Bovendien wordt de aankomsttijd wel juist getoond. Dat maakt het best makkelijk om de reistijd te berekenen.

android autoConnected Carmobielwaze

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals