Nieuws

Toyota wil 6 elektrische auto’s lanceren in Europa tegen 2026

toyota
© Toyota
Toyota wil tegen 2026 maar liefst zes nieuwe elektrische wagens op de Europese markt brengen. Daarmee willen de Japanners hun aandeel op de EV-markt vergroten.

Concreet heeft Toyota zich als doel gesteld om tegen 2026 veel meer elektrische wagens aan de man te brengen: 20 procent van de verkochte wagens moet volledig elektrisch zijn. Bij Toyota staat de teller intussen op vier wagens, die al te koop of nog in ontwikkeling zijn. In 2024 en 2025 moeten er twee nieuwe modellen bijkomen. Het zou gaan om een stads-SUV en een sportieve cross-over.

In de mededeling zei Toyota ook nog dat het in Europa naar schatting 250.000 EV’s verkocht zal hebben tegen 2026. Wereldwijd ligt het target op 1,5 miljoen elektrische auto’s. In de eerste 10 maanden van 2023 heeft Toyota zo’n 8,5 miljoen EV’s aan de man gebracht. In die cijfers zit ook het luxemerk Lexus vervat. Daar is het aandeel EV’s met amper één procent nog bijzonder klein.

Toyota lanceert twee nieuwe EV’s

Centraal in de uitbreidingsplannen van Toyota staan twee nieuwe concepten van elektrische wagens. De eerste is de Urban SUV Concept, een kleine SUV die volgend jaar al op de markt moet komen. Daarna volgt de Sport Crossover Concept, in 2025. De Japanse constructeur mikt naar eigen zeggen op een overtuigende combinatie van performance, bereik en veelzijdigheid. Toyota zou tegemoet willen komen aan de immer veranderende noden van Europese chauffeurs.

Het merk lijkt zich vooral te laten inspireren door de huidige marktrends. De strijd om de consument woedt alsmaar heviger, nu zowat alle merken meer investeren in hun EV-aanbod. De Europese markt voor volledig elektrische wagens breidt snel uit. In de eerste 10 maanden van 2023 was er een groei van meer dan 50 procent, meldt Reuters. Toyota wil zijn concurrenten niet zomaar laten uitlopen en zet dus zwaarder in op elektrisch rijden.

businessConnected Carelektrisch rijdenontspanningtoyota

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals