Nieuws

Android Auto kan nu de locatie van je parkeerplaats opslaan

Google Maps op Android Auto
© Google
Google Maps op Android Auto laat je voortaan de parkeerlocatie van je wagen opslaan. De optie zit sinds 2017 in de Maps-apps voor Android en iOS.

Wie wel eens vergeet waar hij of zij de auto exact parkeerde, biedt Google Maps sinds 2017 de optie om de locatie van je parkeerplaats op te slaan. Bij terugkomst op de parkeerplaats begeleidt Maps je naar de opgeslagen GPS-coördinaten. Die functie ontbrak nog wel in de Maps-app op Android Auto. Volgens 9to5Google brengt Google daar nu verandering.

Op een gedeelde afbeelding van de Maps-interface op Android Auto zien we de gloednieuwe “Save parking”-knop. Zodra je op die knop drukt, wordt de locatiedata van je auto opgeslagen in je Google-account. Bij terugkomst kun je via Maps op je smartphone naar de opgeslagen locatie navigeren. De volgende dag ontvang je bovendien een melding over de opgeslagen locatie.

Niet in splitscreen-modus

Momenteel zou Google Maps de knop niet in alle gevallen tonen. Zo wordt de knop niet getoond als je de navigatieapp in splitscreen-modus gebruikt. Of de zoekgigant dit zo bedacht heeft of dat het een bug betreft, is niet bekend. Wel is bekend dat het geen zin heeft om de navigatieapp bij aankomst alsnog in de fullscreen-modus te zetten.

Ook is het is bekend dat Google pas de locatie van je parkeerplaats noteert als je geparkeerd bent. Dat gebeurt vermoedelijk bij het ontkoppelen van je telefoon in Android Auto. Zo ben je ervan verzekerd dat de navigatieapp de exacte locatiegegevens van je parkeerplaats kent.

De functie is per direct beschikbaar voor alle Maps-gebruikers op Android Auto. Zie je de optie nog niet verschijnen, installeer dan de nieuwste updates voor Maps en Android Auto via de Google Play Store.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business