Nieuws

Bose stopt ontwikkeling slimme brillen

Bose Frames
© Bose
Bose brengt geen nieuwe slimme Frames-brillen meer uit. Het laatste Frames-model werd in 2021 op de markt gebracht.

Met de Frames gaf Bose vorm aan een geheel nieuwe productcategorie. In 2018 bracht de fabrikant de eerste slimme Frames-brillen uit met als doel om audio-augmented reality mogelijk te maken. De tweede Bose Frames namen afscheid van dit concept en boden eigenlijk niets meer dan speakers in een bril. Tot een derde generatie komt het niet, meldt Bose tegenover Digital Times.

Daarmee is het de eerste maker van slimme brillen die het idee achter zich laat. Amazon en Meta (in samenwerking met Ray-Ban) maken daarentegen nog volop werk van slimme brillen. In tegenstelling tot bij Bose’s Frames, gaat het die ontwikkelaars wel om visuele AR-brillen. Meta sluit zijn AR-brillen ook aan op Facebook en Instagram, met de mogelijkheid om verticale video op te nemen en te plaatsen.

Hierbij gaat het dus steeds om visuele AR en niet om de ‘audio AR’ waar Bose op wilde focussen. Wat de reden is dat Bose uit het segment vertrekt, laat zich vrij eenvoudig raden. De vraag naar zulke slimme brillen is vooralsnog relatief beperkt. Gezien de Frames op het laatst niet veel meer boden dan twee speakers boven je oren, was de toegevoegde waarde ook vrij beperkt.

Einde open-ear producten

Bose zegt de productie van Frames-brillen eerder te hebben gestopt. Zodoende zou de voorraad van Frames-brillen ook stilaan opraken. “Het grootste deel van onze voorraad is uitverkocht. Je kunt er tussen nu en de feestdagen nog een paar tegenkomen op de website van Bose, maar tegen het einde van het jaar zijn ze niet meer verkrijgbaar”, klinkt het.

Met het beëindigen van de Frames-reeks vertrekt de fabrikant definitief uit de open-ear-markt. Het merk nam eind 2022 al afscheid van zijn open-ear oortjes.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business