Nieuws

Samsung Galaxy S24-serie misschien net zo duur als de S23-serie

Samsung Galaxy S23-serie
© Samsung
Volgens een nieuw gerucht wil Samsung de prijzen van de Samsung Galaxy S24-serie hetzelfde houden als die van de Galaxy S23-serie.

Als we alle geruchten over de releasedatum van de Samsung Galaxy S24-serie moeten geloven, dan verschijnen de nieuwe vlaggenschiptoestellen al op 17 januari. Nu lijkt het erop dat we wel eens positief verrast kunnen worden wanneer de prijzen van de nieuwe smartphones worden aangekondigd.

Geen prijsverhoging voor de Samsung Galaxy S24-serie?

We hebben inmiddels al veel geruchten en leaks voorbij zien komen over de aankomende premium smartphones van Samsung. Aan de ene kant lijkt er niet dramatisch veel te veranderen op het gebied van hardware. Samsung lijkt zich wel heel erg te hebben gefocust op nieuwe software. We horen vooral dat AI-features een veel grotere rol zullen spelen op de nieuwe telefoons.

Toch hoeven we misschien niet al te bang te zijn dat deze nieuwe toevoegingen voor een hogere prijs zullen zorgen. Dat suggereert een nieuw verslag van de Koreaanse website hankyung.com (via Android Headlines) in ieder geval.

Samsung schijnt niet van plan te zijn om de prijzen van de Galaxy S24-serie te verhogen ten opzichte van de prijzen van de S23-serie. Het bedrijf verwacht naar verluidt dat dit een boost zal geven aan de verkoopcijfers. Het bedrijf verwacht dan ook meer toestellen te verkopen dan bij de vorige generatie.

Het is natuurlijk maar de vraag of deze geruchten kloppen en of dit prijsbeleid dan ook wereldwijd wordt gehanteerd. Als dat wel het geval is, dan hebben we in België te maken met startprijzen van 949 euro, 1.199 euro en 1.399 euro.

Compenseren met twee chips

Dit nieuwe verslag bevestigt ook de geruchten die suggereren dat Samsung twee chips zal gebruiken in de Galaxy S24-serie. Samsung maakt misschien voor de S24 en S24 Plus gebruik van zijn eigen Exynos 2400-processor. Dat zou overal in de wereld gelden, behalve in de VS. Daar krijgen die toestellen waarschijnlijk de Snapdragon 8 Gen 3-chip. De S24 Ultra krijgt daarentegen naar verwachting wereldwijd de Snapdragon 8 Gen 3.

Voor de S23-serie werd er in elk model een Snapdragon-chip gebruikt, namelijk de Snapdragon 8 Gen 2. Door dit keer grotendeels zijn eigen chips te gebruiken, kan Samsung waarschijnlijk besparen op de productiekosten van de chips en daardoor zou de prijs dus misschien onveranderd blijven. Laten we maar hopen dat dit waar is, want Samsungs premium telefoons zijn al niet bepaald budgetvriendelijk.

Uitgelicht artikel Samsung Galaxy S24 Ultra Samsung Galaxy S24 Ultra verschijnt wederom op foto’s

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business