Nieuws

Amazon Drive verdwijnt definitief op 31 december

Amazon
© iStock / Daria Nipot
Amazon neemt per 31 december afscheid van Amazon Drive. Opgeslagen bestanden worden op 31 december overgezet naar Amazon Photos.

Amazon kondigde in de zomer van 2022 aan te stoppen met zijn clouddienst Amazon Drive. Er werd ook meteen een datum geprikt: 31 december 2023. Daar houdt de webwinkelgigant nu aan vast, wat betekent dat gebruikers voortaan hun documenten elders moeten uploaden. Wie reeds bestanden had opgeslagen in Drive, hoeft zich daarover geen zorgen te maken. Op 31 december verplaatst Amazon die bestanden gewoon naar zijn Photos-dienst.

Vanaf de 31ste kunnen gebruikers daarnaast geen nieuwe bestanden meer uploaden op Amazon Drive. De Amazon Photos-dienst accepteert bovendien geen documenten. Foto’s en video’s kunnen uiteraard wel geüpload worden naar Photos. Daarvoor geldt een opslaglimiet voor niet-Prime-klanten van 5 GB. Oud-Prime-klanten lopen eveneens tegen die limiet aan. Amazon maakt wel een uitzondering voor bestanden die zijn geüpload tijdens de looptijd van het Prime-abonnement. Bestanden van boven de limiet worden na het opzeggen van Prime niet verwijderd.

Dat geldt ook voor bestanden die van Drive worden overgezet naar Photos. Die gaan namelijk ineens meetellen bij de opslaglimiet. Krijg je dus een waarschuwing te zien over het overschrijden van de 5 GB, dan kan je die gerust negeren. Let wel, hierdoor kan je geen nieuwe foto’s of video’s meer uploaden.

Download je bestanden

Amazon biedt klanten momenteel de optie om hun data te downloaden via Drive. Op 31 december 2023 vervalt die mogelijkheid en migreert het bedrijf alle data naar Amazon Photos. Daar kan je de data vinden in het tabblad ‘Mappen’. Onder de gemigreerde bestanden vind je, naast je eigen bestanden, ook alle ‘sent to Kindle’-bestanden en digitale aankopen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business