Nieuws

Xiaomi onthult roadmap voor HyperOS

Xiaomi HyperOS
© Xiaomi
Xiaomi heeft maandag de roadmap onthuld voor HyperOS. Het OS neemt de rol over van MIUI en komt vanaf 2024 ook naar Europese Xiaomi-telefoons.

MIUI was jarenlang een vaste waarde op Xiaomi-telefoons. Nog voor het Chinese merk de overstap waagde naar westerse markten, draaiden zijn toestellen al op MIUI. Na MIUI 14 komt daar een einde aan. Medio oktober kondigde Xiaomi HyperOS aan. In eerste instantie zou de schil enkel op Chinese telefoons draaien, maar vanaf 2024 wilde Xiaomi het nieuwe OS internationaal uitrollen. Die belofte vult het nu aan met een concrete roadmap voor de uitrol van HyperOS.

In een bericht op X (Twitter) staat te lezen dat de uitrol van HyperOS in het eerste kwartaal van 2024 van start gaat. Voor eind maart zijn in ieder geval de volgende Xiaomi- en Redmi-toestellen aan de beurt:

  • Xiaomi 13 Ultra
  • Xiaomi 13 Pro
  • Xiaomi 13T
  • Xiaomi 13T Pro
  • Redmi Note 12
  • Redmi Note 12S
  • Xiaomi Pad 6

Poco, dat eveneens in handen is van Xiaomi, zegt ook te starten met de uitrol van het nieuwe OS. De Poco F5 is als eerste aan de beurt. Dat toestel zou de update nog voor eind december ontvangen. Er wordt niet meteen een roadmap genoemd voor andere Poco-toestellen.

Hyperprestaties

Waarom Xiaomi precies afstapt van MIUI, is nooit helemaal duidelijk geworden. Het merk lijkt met de nieuwe softwarelaag alvast meer de focus te willen leggen op AIoT-producten. Mogelijk krijgt het OS op termijn ook diverse AI-functies. Dat blijft echter koffiedik kijken.

Bij de lancering van HyperOS verspreidde het merk de boodschap dat de nieuwe Android-schil staat voor ‘hyperprestaties, vloeibaarheid en connectiviteit’. Dat laatste doelt dus op zijn AIoT-productlijn. Hoe ‘hyperprestaties’ en ‘vloeibaarheid’ precies tot uitdrukking komen in het OS, zal mettertijd moeten blijken. Uit eerder gelekte afbeeldingen blijkt alvast dat het uiterlijk nauwelijks van MIUI verschilt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business