Nieuws

Copilot met GPT-4 beschikbaar voor iOS

microsoft apps iOS Copilot
© Unsplash / Ed Hardie
Na Android krijgen ook Apple-apparaten toegang tot Copilot, de chatbot van Microsoft die nu te downloaden valt uit de App Store.

Geheel onaangekondigd heeft Microsoft zijn Copilot-chatbot ook voor smartphones beschikbaar gesteld. In de Amerikaanse Google Play Store zagen gebruikers de Copilot-app al voor kerstmis verschijnen. In Europa zagen we de apps pas tussen kerst en nieuw in de appwinkels tevoorschijn komen. Eerst was Android aan de beurt, waarna de chatbot kort voor nieuwjaar ook op iPhones en iPads beschikbaar werd. De chatbotapplicatie van Microsoft brengt nu de functies van Copilot naar je smartphone.

OF het nu om tekst-naar-tekst, tekst-naar-beeld of zoekmogelijkheden gaat: alle functies die in de desktop- of browserversie van Microsofts chatbot zit, zijn ook beschikbaar op je telefoon. Het is niet de eerste keer dat Microsoft zijn chatbot naar gsm’s haalt: eerder kwam ook Bing Chat al tevoorschijn als app voor iOS en Android. De functies die Copilot biedt zijn gelijkend. Het gaat dan ook om grotendeels dezelfde app: de Bing-chatbot leeft sinds half november voort onder de Copilot-naam.

Daarbij moet gezegd worden dat het om grotendeels dezelfde ervaring gaat, maar dat deze dus niet helemaal hetzelfde is. Zo krijg je in de mobiele app de mogelijkheid om de chatbot met GPT-4 te gebruiken. Dat is hetzelfde taalmodel dat OpenAI met ChatGPT aanbiedt, al moet je er daar voor betalen. Bij Microsoft kan je gratis gebruikmaken van dat krachtigere taalmodel: bij aanvang van het gesprek moet je daarvoor slechts op een schakelaar klikken. Ook de beeldengenerator DALL-E, eveneens gebouwd door OpenAI, kan je aanspreken in de Copilot-apps voor Android en iOS.

Dat Microsoft zijn chatbot ook als app ging aanbieden, dat zat eraan te komen. In een vorige versie werd Bing namelijk nog als applicatie voor Android en iOS uitgebracht. Het lijkt dan ook eerder logisch dat de opvolger, Copilot, diezelfde beweging naar smartphones maakt. Met de app wil Microsoft zijn aanwezigheid op smartphones bovendien vergroten.

Uitgelicht artikel OpenAI Waarom je best wegblijft van niet-officiële ChatGPT-apps

Microsoft blijft alsmaar verder inzetten op AI. Het is de bedoeling om, met Copilot, een ecosysteem van AI-toepassingen te creëren. Daarvoor heb je als gebruikers steeds toegang tot je volledige chatgeschiedenis, of je het chatsysteem nu gebruikt op je smartphone, in je browser of in Windows zelf.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business