Nieuws

13-jarige haalt als eerste mens einde van Tetris

tetris
© YouTube.com/aGameScout
Een 13-jarige Amerikaanse jongen is er als eerste menselijke speler in geslaagd het einde van Tetris te halen. Willis Gibson haalde een echte krachttoer uit op het 34 jaar oude Nintendospel.

Eigenlijk is de code van Tetris er niet op voorzien om verder te komen dan level 157. Het blokkenspel voor het Nintendo Entertainment System (NES) kan namelijk al crashen vanaf level 155, omdat het werkgeheugen vol komt te zitten. Gibson is de eerste mens die erin slaagt om de game te doen crashen. In 2021 gebeurde dat met een AI-script. Voor zijn tour de force had Gibson amper 38 minuten nodig.  

Tetris ‘uitgespeeld’ 

“Oh my god. Ik denk dat ik ga flauwvallen. Ik voel mijn vingers niet meer”, reageerde Gibson op zijn YouTube-kanaal. De jonge Amerikaan droeg de Tetris-mijlpaal op aan zijn vader, die vorige maand overleed. Naast het ‘uitspelen’ van Tetris behaalde hij ook records voor het aantal weggespeelde lijnen en de highscore. 

De Tetris-community ging er lang van uit dat de game vanaf level 29 onspeelbaar werd, omdat je daarbij onmenselijk snel moet reageren om blokken te plaatsen. Recordjagers wilden het tegendeel bewijzen en dankzij een nieuwe techniek om de controller te bedienen. Door de controller te laten vibreren met snelle handbewegingen (het zogenaamde ‘hypertapping’), wordt het mogelijk om snellere inputs te doen dan waar de game op voorzien is. Zo slaagde een speler er in november van vorig jaar nog in om level 148 te bereiken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business