Nieuws

GPT Store voor gespecialiseerde GPT-producten volgende week online

OpenAI
© OpenAI
OpenAI opent volgende week de GPT Store. Daar zullen Plus- en Enterprise-klanten aangepaste GPT-chatbots kunnen delen.

ChatGPT, de AI-chatbot van OpenAI, krijgt er een heleboel broers en zusjes bij. OpenAI opent namelijk de GPT Store, een plek waar op maat gemaakte GPT-tools verkocht kunnen worden. De winkel opent volgende week, maar OpenAI laat dat nu al weten aan zogenaamde GPT Builders in een e-mail die The Verge online plaatst. In de mail brengt OpenAI ontwikkelaars meteen op de hoogte van bijgewerkte richtlijnen waaraan hun modellen moeten voldoen.

Domeinspecifieke ChatGPT

Dat ChatGPT gebouwd is op het taalmodel GPT, dat weten meeste mensen ondertussen al. Voor de gratis versie van de chatbot gaat het dan om GPT-3, terwijl betalende klanten toegang krijgen tot ChatGPT met GPT-4. GPT-4 is krachtiger dan GPT-3, maar toch niet in alle gevallen toereikend. ChatGPT werd namelijk ontwikkeld om als chatbot door het leven te gaan. Veel bedrijven hebben echter nood aan andere toepassingen waar ze GPT-4 willen inzetten. Daarom maakt OpenAI het mogelijk om zelf ‘AI agents’, ook wel GPT’s te bouwen.

De parameters van GPT-4 veranderen kan niet met het gratis plan, maar lukt wel als je Plus- of Enterprise-klant bent. Op die manier kan je de chatbot aanpassen naar meer specifieke scenario’s om betere resultaten te krijgen. ChatGPT Plus-gebruikers hebben onder de ‘Explore’-tab al langer toegang tot aangepaste modellen, maar die werden steeds door OpenAI zelf op punt gesteld. In de GPT Store zullen GPT-bouwers, zoals het bedrijf ze noemt, GPT’s ter betaling kunnen aanbieden.

Betaling

OpenAI doktert nog een manier uit om GPT-bouwers te belonen voor hun werk. Daarvoor zouden ze bekijken hoe vaak de AI-systemen precies gebruikt worden. Hoe dit precies in zijn werk zal gaan lijkt ook het bedrijf nog niet helemaal duidelijk.

De GPT-winkel moest normaal gezien al in november openen. Een stoelendans op het bureau van de CEO zorgde ervoor dat de opening eerst werd uitgesteld naar december en dan weer naar januari.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business