Nieuws

GPT Store van OpenAI houdt zijn deuren nog even gesloten

ChatGPT-4o mini
© Unsplash / Levart Photographer
OpenAI stelt de lancering van zijn GPT Store nog even uit. Gebruikers zullen nog tot begin 2024 moeten wachten om hun eigen AI-bots te maken.

De ontwikkelaar van generatieve AI-tool ChatGPT had zijn GPT Builder-tool in november voorgesteld, tijdens zijn eerste conferentie voor ontwikkelaars. Met de tools in de GPT Store zouden abonnees eenvoudig hun eigen AI-bots kunnen creëren. OpenAI stelt de opening van de GPT Store nu nog even uit, tot begin 2024, zo blijkt uit een e-mail die The Verge kon lezen.

In november liet OpenAI ook nog weten dat wie zijn AI-bots zelf bouwt, er ook geld mee kan verdienen door ze te delen met anderen. Dat die plannen opschuiven is een gevolg van de chaotische weken bij de AI-ontwikkelaar. Zo was er de saga rond CEO Sam Altman, die ontslagen werd. Nadat hij naar grote concurrent (én grootste investeerder) Microsoft dreigde over te stappen, keerde de medeoprichter van OpenAI toch terug naar het eigen nest.

GPT Store opent mogelijkheden

“Als je ons vraagt wat er eerst op het programma staat, dan is het de lancering van de GPT Store, begin volgend jaar”, liet OpenAI weten in zijn e-mail aan GPT Builders. “Hoewel we van plan waren om het platform deze maand te lanceren, hebben enkele onverwachte zaken ons hard bezig gehouden!”, klinkt het.

Verder staat er in het bericht te lezen dat het bedrijf verbeteringen blijft doorvoeren aan de Generative Pre-training Transformers (GPT’s), op basis van gebruikersfeedback. Dat betekent dat er ook updates voor ChatGPT onderweg zijn. Vast staat dat de generatieve AI continu blijft evolueren. We zijn dan ook benieuwd welke mogelijkheden gebruikers zullen ontdekken van zodra ze zelf met de technologie aan de slag mogen.

Uitgelicht artikel ChatGPT ChatGPT spreekt nu ook tegen gratis gebruikers
ChatGPTontspanningOpenAI

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals