Nieuws

Apple krijgt patent op ‘Apple Stylus’ voor iPhones

Apple Stylus
© iStock / Avid Photographer
Apple verkreeg een patent voor de 'Apple Stylus', een digitale pen die zowel op touchscreens als op normale oppervlakken werkt.

Een nieuw patent van Apple laat zien wat het bedrijf een ‘Apple Stylus’ noemt. Momenteel heeft de technologiereus al een Apple Pencil in het gamma. Die Pencil werkt echter alleen op iPads die het ondersteunen, waardoor je met je grote iPhone 15 Plus op je vingers bent aangewezen. De nieuwe stylus zou daar verandering in kunnen brengen.

Meerdere apparaten

Uit het patent wordt wel meteen duidelijk dat de nieuwe Apple Stylus niet alleen voor iPhones of iPads bedoeld is. Het patent laat namelijk zien dat er een optische sensor in het apparaatje zit ingebouwd. Op die manier kan niet alleen beweging op touchscreens zoals dat van je iPhone of iPad geregistreerd worden, maar kan je ook op andere oppervlakken schrijven of tekenen. Dat zorgt ervoor dat de stylus ook gebruikt kan worden in VR- en AR-toepassingen.

Het toestelletje zal ongeveer werken zoals een trackballmuis: in de punt van de stylus zit een balletje met daarachter een optische sensor. Wanneer je aan het schrijven bent, zal dat balletje continu ronddraaien. De optische sensor is in staat om die beweging op te pikken en zet die om in instructies die je computer of smartphone begrijpt. Door de technologie in te bouwen maakt Apple de stylus meteen breder inzetbaar. Dat is heel wat anders dan voor de Apple Pencil, die alleen op iPads werkt.

Apple is zeker niet het eerste merk dat een stylus naast de telefoons wil aanbieden. Merken als Xiaomi en Samsung doen het al langer. Toch lijkt de stylus van Apple verder te gaan dan die van de concurrentie. Samsungs S Pen werkt, net als de Apple Pencil, maar op een beperkt aantal telefoons en tablets.

Voor gebruikers zal de stylus in ieder geval wel een grote verandering kunnen betekenen. Vooral wie creatief werk uitvoert op een grotere iPhone zal gebaat zijn bij de lancering van een stylus. De vraag is natuurlijk of het daar ook daadwerkelijk toe komt. Dat Apple een patent verkrijgt wil namelijk niet zeggen dat het product ook uitgebracht wordt. Daarover kan enkel de tijd ons uitsluitsel geven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business