Nieuws

Microsoft werkt aan Copilot Pro-abonnement

Copilot upgrade 2024
© Microsoft
Microsoft werkt naar verluidt aan een abonnementsdienst voor Copilot genaamd Copilot Pro. Het abonnement werd gespot in de code van Microsoft Edge voor Android.

Nadat Microsoft eind december met de Copilot-app voor Android kwam en deze niet veel later ook op iOS uitbracht, lijkt de volgende Copilot-ontwikkeling al onderweg. Het installatiebestand van de Microsoft Edge-browser op Android geeft ditmaal een interessant detail weg over de toekomst van Microsofts AI-chatbot. Dat meldt Android Authority na onderzoek van de onderliggende code van de Edge-app.

Daarin wist de nieuwssite namelijk diverse opvallende verwijzingen te vinden. Meer specifiek gaat het om verwijzingen naar Copilot Pro. “Neem Copilot Pro” is zo’n verwijzing die het aantrof. Verder vond het informatie over wat je met het abonnement kan. “Profiteer van de nieuwste AI-modellen, prioriteitstoegang voor snelle antwoorden en hoogwaardige beeldcreatie met Copilot Pro”, staat te lezen in de code. Kortom: Copilot Pro zou gelijkenissen vertonen met ChatGPT Plus, waarmee je het nieuwste AI-aanbod van OpenAI bemachtigt.

Daarnaast zou je voorrang krijgen op andere Copilot-gebruikers. Tot slot lijkt Microsoft nieuwe DALL-E-modellen, waarmee je afbeeldingen kan genereren, exclusief te houden voor dit Pro-abonnement. Eind 2023 gebeurde nog het tegenovergestelde. Toen bracht de softwaregigant een nieuwe DALL-E-versie naar alle Copilot-gebruikers. Ook OpenAI’s meest geavanceerde AI-model, GPT-4 Turbo, wordt beschikbaar via de gratis versie van Microsofts chatbot.

Uitgelicht artikel microsoft copilot Copilot kan nu uitleggen wat er op je scherm staat

Beperkingen aanstaande?

Of dit in de toekomst wordt beperkt om het Pro-abonnement aan de man te brengen, is onbekend. Het is ook mogelijk dat Microsoft zijn eigen AI-kennis combineert met OpenAI’s GPT-versies om Pro-klanten een geavanceerder AI-aanbod te bieden.

Voorlopig blijft dat echter koffiedik kijken. Dat geldt ook voor het prijskaartje. ChatGPT Plus kost op het moment van schrijven 20 dollar exclusief BTW.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business