Nieuws

Microsoft Copilot is nu beschikbaar op Android

Copilot upgrade 2024
© Microsoft
Microsoft heeft stilletjes de Copilot-app uitgebracht voor Android. Gebruikers kunnen zodoende de Bing-app van hun smartphone verwijderen.

Tot voor kort konden Android-gebruikers Copilot alleen benaderen via de Bing-app. Die link was ook wel duidelijk: Copilot stond namelijk eerder nog bekend als Bing Chat. Sinds kort is die naam echter vervangen door Copilot, een naam die eerst enkel toebehoorde aan dezelfde chatbot voor Windows. In navolging van die naamswijziging heeft Microsoft vorige week stilletjes de Copilot-app op Android gelanceerd. Het blijft nog wel wachten op de iOS-versie van Copilot.

De Copilot-app laat gebruikers allerhande vragen stellen, afbeeldingen uploaden ter analyse en zelfs afbeeldingen genereren met DALL-E 3. Net als de desktopversie van Copilot, draait de Android-versie op het GPT-4-taalmodel. In tegenstelling tot bij OpenAI, is dit geavanceerdere taalmodel gratis beschikbaar via Copilot. Dat geldt binnenkort ook voor het meest geavanceerde OpenAI-LLM: GPT-4 Turbo. Dat taalmodel zou de komende weken naar de chatbot worden uitgerold, beloofde Microsoft recent.

Met de komst van de Copilot-app kunnen gebruikers ook meteen de Bing-app verwijderen. Die app was eerder nog vereist om via je smartphone opdrachten te verzenden naar de chatbot. Gebruikers op iOS zijn nog iets langer aangewezen op de Bing-app. Microsoft heeft de Copilot-app namelijk nog niet voor iOS uitgebracht. Momenteel is het niet bekend wanneer de iOS-versie verschijnt.

ChatGPT voor je smartphone

Copilot is de tweede AI-chatbot die in Googles appwinkel verschijnt. In augustus lanceerde OpenAI de officiële ChatGPT-app voor Android, nadat dezelfde app in mei op iOS werd uitgebracht. Het is daarmee wachten op een app voor Googles Bard-chatbot. Of Google aan zulke apps voor Android en iOS werkt, is onbekend. Wel waarschuwde de zoekgigant eerder nog voor niet-officiële apps die via sociale media aan de man worden gebracht.

Hackers misbruiken de Bard-naam om inloggegevens van socialemedia-accounts afhandig te maken. “Bard is onze gratis beschikbare generatieve AI-tool die niet hoeft te worden gedownload”, meldt de Bard-ontwikkelaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business