Nieuws

Copilot integreert GPT-4 Turbo en ‘vernieuwde DALL-E 3’

Copilot upgrade 2024
© Microsoft
Microsofts Copilot geeft gebruikers weldra toegang tot het vlottere GPT-4 Turbo-model. Ook krijgt de chatbot toegang tot een nieuwere versie van DALL-E 3.

Microsoft heeft zich dit jaar opgeworpen als rechtstreekse concurrent van OpenAI’s ChatGPT. Via de Copilot-chatbot krijgen fabrikanten tegelijk gewoon toegang tot OpenAI’s technologie. Onderhuids is Copilot namelijk voorzien van diverse OpenAI-modellen. Copilot is momenteel ook de enige manier om zonder abonnement gebruik te maken van het nieuwere GPT-4. De gratis versie van ChatGPT is blijven hangen op GPT-3 – voor het slimmere model moet je ChatGPT Plus nemen. Daarmee krijg je sinds kort ook toegang tot GPT-4 Turbo. Ook dat model maakt nu de overstap naar Copilot.

In een blogpost kijkt Microsoft terug op een jaar aan AI-ontwikkeling. Een jaar waarin het zijn Bing Chat-chatbot introduceerde, Copilot integreerde in Windows 11 (en straks ook Windows 10) en de snelste AI-ontwikkeling ooit meemaakte. Een opmars waar jaren aan AI-ontwikkeling voorafging “De afgelopen 10 maanden weerspiegelen jaren van AI-onderzoek, hechte samenwerkingsverbanden en baanbrekende innovaties die samenkomen”, klinkt het.

Nieuwe Copilot-functies

Twee weken geleden maakte Microsoft nog bekend dat die innovaties voortaan samenkomen onder één merk: Copilot. Een model dat de komende weken de nodige nieuwe functies krijgt. “Nu we onze blik richten op 2024, zijn we vastbesloten om meer innovatie en geavanceerde mogelijkheden naar Copilot te brengen om jou de toonaangevende technieken te bieden om te profiteren van AI”, laat Microsoft doorschemeren. Eén zo’n techniek is GPT-4 Turbo. Dit zijn alle aanstaande wijzigingen:

  • GPT-4 Turbo: Copilot kan weldra vragen beantwoorden met OpenAI’s nieuwste model, GPT-4 Turbo. Dit model kan onder meer complexere en langere taken verwerken;
  • Nieuw DALL-E 3-model: Copilot kon al afbeeldingen genereren met DALL-E 3. Voortaan maakt de chatbot echter gebruik van een ‘nieuwere versie’, die afbeeldingen van hogere kwaliteit kan genereren;
  • Tekst herschrijven: binnenkort kan je gewoonweg tekst op websites selecteren (in Edge) om dit te laten herschrijven door Copilot;
  • Bing afbeeldingen: Copilot combineert in de toekomst de kracht van GPT-4 met de Bings afbeelding- en zoekfuncties om vragen op basis van afbeeldingen beter te begrijpen;
  • Deep Search: voor lastige zoekopdrachten integreert Microsoft weldra Deep Search in zijn Bing-zoekmachine. Dit model moet helpen om meer behulpzame antwoorden te krijgen bij lastige zoekopdrachten.

Geleidelijke uitrol

Microsoft spreekt bij het gros van de functies over een uitrol in de toekomst. Enkel het vernieuwde DALL-E-model is per direct beschikbaar. Voor de andere functies geldt dat je nog enkele weken je geduld moet tonen.

aiChatGPTcopilotDALL-E 3gptGPT-4OpenAI

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals