Nieuws

Copilot kan nu uitleggen wat er op je scherm staat

microsoft copilot
© Microsoft
Een nieuwe functie voor Copilot in Windows kan je helpen als je niet begrijpt wat er op je scherm staat.

Microsoft is druk in de weer met Windows. AI krijgt namelijk een centrale plek in Windows 11, en dat moet gebruikers het leven zo makkelijk mogelijk maken. Om dat te doen integreerde Microsoft een nieuwe functie in Copilot. Daarmee kan je aan het AI-systeem vragen wat er precies op je scherm te zien is.

De nieuwe functie heet “Add a screenshot”. In het Nederlands zal ze waarschijnlijk “Voeg een schermafbeelding toe” gaan heten. De naam duidt op de mogelijkheid om Copilot een schermafbeelding voor te schotelen. Nadat je een afbeelding hebt geüpload zal je er ook vragen over kunnen stellen, zoals wat er op de afbeelding te zien is.

De functie doet sterk denken aan een gelijkaardige functie die eerder al in Bing Chat ingebouwd zat en nu ook in de webversie van Copilot zit. Het grootste verschil is dat de integratie in Windows, waar Copilot in een zijbalk van het systeem verschijnt, geoptimaliseerd is voor screenshots. Op die manier moeten gebruikers veel intuïtiever vragen kunnen stellen aan het systeem.

GPT-4 Turbo

Voor sommige gebruikers zijn de mogelijkheden groter. Momenteel werkt Copilot met het GPT-4-taalmodel van OpenAI. Sommige gebruikers krijgen echter toegang tot het geavanceerdere GPT-4 Turbo. Dat AI-systeem kan complexere taken verwerken. Je zal dan bijvoorbeeld kunnen vragen welke emoties er te zien zijn op het scherm. Copilot met GPT-4 Turbo is momenteel beschikbaar voor een beperkt aantal gebruikers, al zal dit in de komende weken opgetrokken worden.

Wegwijs met Copilot

De nieuwe schermafbeeldingfunctie moet het dus makkelijk maken om wegwijs te geraken op de pc of internet. De nieuwe functie maakt het, vooral voor technisch minder onderlegde mensen, om informatie te vinden over hetgeen er op hun scherm verschijnt. In de toekomst moet het voor gebruikers bovendien makkelijk worden om de weg naar Microsofts AI-assistent te vinden: de Windows-fabrikant zorgt er namelijk voor dat nieuwe laptops een Copilot-knop krijgen.

Uitgelicht artikel Copilot-toets Windows brengt Copilot-toets naar laptops

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business