Nieuws

Apple werkt aan bediening voor waterdichte iPhone

waterdicht iphone
© iStock / Vadym Plysiuk

Hoe stof- en waterbestendig telefoons zijn wordt steevast aangeduid met een zogenaamde IP-rating. Die rating bestaat uit twee cijfers: het eerste geeft aan hoe goed een toestel tegen stof kan, het tweede geeft aan hoe waterbestendig een toestel is. Hier hoort wel een belangrijke kanttekening bij: waterbestendig en waterdicht zijn niet helemaal hetzelfde. Wie een volledig waterdichte telefoon wil kopen, zal erg lang moeten zoeken naar een toestel dat zoiets kan.

Dat geldt ook voor iPhones: de iPhone 15-serie kreeg over de gehele lijn een IP68-rating mee. Daarmee wordt aangeduid dat de toestellen best bestand zijn tegen stof en water. Toch zijn de toestellen niet helemaal waterdicht: nadat hij te lang in diep water ligt, zal ook je iPhone 15 stoppen met functioneren.

Swipen onder water

Apple lijkt aan een oplossing voor dat ‘probleem’ te werken. Een patent dat het bedrijf eind vorige week verkreeg, detailleert hoe het bedrijf de iPhone wil klaarstomen voor onderwatergebruik. In het patent stelt Apple een nieuwe interface voor die speciaal werd toegespitst op gebruik onder water. Zo stelt het voor om in het inzoomen van de camera met de volumeknoppen te laten verlopen. Inzoomen met de vingers, zoals dat nu gebeurt, is namelijk niet erg makkelijk als je onder water zit.

Het patent lijkt te suggereren dat Apple aan een volledig waterdichte telefoon werkt. De telefoons van nu zijn namelijk helemaal niet geschikt om onder water te gebruiken. Apple biedt ook geen garantie indien je telefoon waterschade te verduren krijgt. Dat Apple nu aan een specifieke interface voor onder water werkt, lijkt te suggereren dat er binnenkort een en ander verandert op dat vlak.

100% zekerheid biedt het patent echter niet. Het is niet omdat Apple een patentaanvraag indiende dat het bedrijf de technologie ook daadwerkelijk in zijn producten gaat gebruiken. Of iPhones binnenkort waterdicht zijn, zal dus enkel de tijd kunnen uitwijzen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business