Nieuws

Samsung Galaxy Watches kunnen straks je bloedsuiker meten

Samsung Galaxy Watch 6
© Samsung
Samsung werkt aan sensoren die continu je bloedsuikerspiegel en bloeddruk kunnen meten. Mogelijk voegt Samsung die continue metingen op korte termijn toe aan zijn Galaxy Ring en Watches.

Samsungs Galaxy Watch-modellen kunnen nu al je bloeddruk in de gaten houden. Die metingen zijn echter niet continu, maar worden op vraag uitgevoerd, terwijl hartslagmetingen wel continu worden uitgevoerd. Je glucose meten is zelfs nog helemaal niet mogelijk op smartwatches. Samsung werkt naar het schijnt wel aan een sensor die je bloeddruk én glucose kan meten en die zulke metingen ook continu kan uitvoeren, meldt Bloomberg.

Revolutionaire gezondheidsmeting

Hon Pak, hoofd van Samsungs gezondheidstak, spreekt in een interview met Bloomberg van een revolutie als zulke metingen straks mogelijk zijn. “Als we continue bloeddruk en glucose kunnen meten, zitten we in een heel ander spel”, vertelt Pak. Hoewel de topman geen exact moment kan noemen waarop de techniek verschijnt, zijn alle ogen gericht op een lancering in de komende vijf jaar.

Samsung zegt een significante investering te doen in het ontwikkelen van de technologie. “We kijken naar alles van miniaturisatie tot verschillende technologieplatforms die een soort glucosemonitoring kunnen uitvoeren of iets daartussenin”, licht Pak toe.

In welke producten Samsung de techniek exact wil verwerken, laat Hon Pak in het midden. Wel laat hij weten dat de nieuwe metingen deel uitmaken van een bredere aanpak om meer gezondheidsfuncties op producten zoals de Galaxy Ring en Galaxy Watch te bieden. Eens de sensor en techniek gereed zijn om in eindproducten gestoken te worden, zijn dat al twee mogelijke modelreeksen.

Apple werkt ook aan glucosemeting

Samsung is niet de enige fabrikant die aan glucosemetingen voor smartwatches werkt, bevestigt de topman tegenover Bloomberg. “Ik denk dat dat is wat iedereen probeert te bereiken”, klinkt het.

Voor mensen die regelmatig glucosemetingen moeten uitvoeren kan zo’n nieuwe meettechniek het leven veranderen. Huidige meettechnieken vereisen steeds dat men bloed afneemt en dat vervolgens in een meetapparaat steekt. Samsung hoopt die stappen weg te nemen, zodat de glucosewaarden (de bloedsuikerspiegel) straks via smartwatches inzichtelijk zijn.

Andere productcategorieën

Pak haalt ook andere productcategorieën aan die gezondheidsfuncties kunnen krijgen. Zo test het Zuid-Koreaanse merk draadloze oortjes die je lichaamstemperatuur en hartslag kunnen meten – wellicht komen daar later nog meer metingen bij. Het is niet gezegd dat de oortjes ook daadwerkelijk op de markt komen: Samsung wil er in eerste instantie gewoon mee experimenteren.

De Galaxy Ring is volgens Pak ook een van de stappen om anders om te gaan met zulke metingen en maakt ze vooral minder opdringerig. Over die slimme ring weet de topman te melden dat er nog geen definitieve prijs bekend is en dat hij waarschijnlijk niet met iPhones om kan gaan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business