Nieuws

Motorola-partner Bullitt Group gaat ten onder

Motorola Defy
De Bullitt Group is failliet. Het Britse merk stond in voor de ontwikkeling en productie van telefoons onder de merknamen van JCB, Caterpillar en zelfs Motorola.

Voor Motorola stond de Bullitt Group in voor de productie van de Defy-serie, waaronder de in 2023 verschenen Defy 2. De Bullitt Group stond eveneens bekend om de robuuste CAT-, JCB- en Caterpillar-smartphones. Stond, want de Britse fabrikant is in januari failliet gegaan, meldt Mobile World Live.

Met het faillissement komt definitief een einde aan de ontwikkeling en productie van smartphones. Voorafgaand aan het faillissement werd nog geen poging gewaagd aan een (gedeeltelijke) doorstart. Daarbij zou het bedrijf enkel blijven werken aan satelliettechnologie. Daar lijkt het echter niet in te zijn geslaagd, waardoor al het personeel op straat is komen te staan. Of de Bullitt Group nogmaals gaat proberen een doorstart te maken, is onduidelijk.

Voor Motorola-klanten die met de Bullitt Group instapten in de satelliettechnologie is het faillissement een bittere pil. De Satellite Link, de satellietmodem die Motorola in samenwerking met de Bullitt Group ontwikkelde, wordt na het faillissement niet meer ondersteund. Onduidelijk is of de ondersteuning later door Motorola wordt verdergezet, of dat het nog slechts een aandenken is aan het verleden.

“Meer faillissementen”

CCS Insight-analist Ben Wood verwacht dat het faillissement van de Bullitt Group niet de laatste is die de smartphonebranche gaat treffen. “De uitdagingen van Bullitt vertegenwoordigen een breder probleem in de smartphonemarkt, aangezien bedrijven als Apple en Samsung nu het overgrote deel van het volume en de winst in deze sector domineren. Het is onwaarschijnlijk dat Bullitt het enige slachtoffer zal zijn in de komende jaren”, aldus Wood.

De analist noemt het verdwijnen van de Bullitt Group een “groot verlies voor de industrie”. Daarbij wijst Wood op het lef om de concurrentie aan te gaan met de grootste smartphonefabrikanten ter wereld. Bovendien ontwikkelde het Britse bedrijf unieke smartphonebelevingen die niet evenaart worden door andere merken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business