Nieuws

Android Auto blijft haperen op de Samsung Galaxy S24

Google Maps op Android Auto
© Google
Wie recent een Samsung Galaxy S24 heeft aangeschaft en deze aan Android Auto koppelt, merkt dat het geen gelukkig huwelijk is. Samsung legt nu uit waar dat aan ligt.

Samsung-gebruikers klagen sinds eind december over bugs met Android Auto. Deze bugs zouden zijn ontstaan na de uitrol van Android 14. Gebruikers konden hun smartphone sindsdien niet meer draadloos aan het Android Auto-scherm koppelen. In sommige gevallen kon er nog wel een verbinding worden opgezet, maar die zou steeds haperen.

Een oplossing werd toen al gevonden in de bedrade verbinding: wie zijn Samsung-telefoon met Android 14 via een kabel koppelde aan zijn wagen, kon daarna zorgeloos Android Auto gebruiken. Een oorzaak van de draadloze storing werd toen niet genoemd.

Hotspots op Volkswagen-modellen

Samsung komt nu zelf met de nodige uitleg over de verbindingsproblemen met Android Auto. Meer specifiek gaat het in op vragen van Galaxy S24-eigenaren, die dezelfde problemen ervaren. Op een voor hen ingerichte supportpagina legt Samsung uit dat de hotspotproblemen in sommige gevallen gelinkt zijn aan de wagens van de VAG-groep – waar Audi, Volkswagen, Seat en Skoda onder vallen.

De Zuid-Koreaanse elektronicafabrikant stelt dat de problemen ontstaan door het gewijzigde proces voor het toewijzen van IP-adressen op nieuwe Android-versies. Dit zou bij modellen van de Volkswagen-groep leiden tot een haperende verbinding. Ook komt de verbinding hierdoor soms helemaal niet tot stand. Gebruikers die deze bugs ervaren worden doorverwezen naar hun dealers om een benodigde software-update te laten installeren. Die update moet ervoor zorgen dat de Android Auto-module kan omgaan met recente Android-versies.

Uitgelicht artikel Google Maps op Android Auto Heb jij last van de Coolwalk-bug in Android Auto? Zo los je het op

Installeer de laatste updates

Voordat je de dealer opzoekt, wordt geadviseerd om eerst de laatste software-updates voor Android en de Android Auto-app te installeren. Bekijk ook of je smartphone met 5GHz-hotspots werkt. Dat is namelijk een vereiste voor de draadloze verbinding.

Mocht dat alles niet helpen, dan is een tripje naar de dealer mogelijk vereist. Let wel, meestal moet je daarvoor betalen. Wil je het probleem gratis oplossen, dan zit er niets anders op dan je Samsung-telefoon voortaan met een kabel aan te sluiten. Een bijkomend voordeel daarvan is dat je telefoon ook meteen wordt opgeladen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business