Nieuws

iPhone SE 4 krijgt mogelijk toch een Dynamic Island

iPhone SE 4
© Jon Prosser
Verwacht wordt dat Apple dit jaar de iPhone SE 4 uitbrengt. Nieuwe geruchten stellen dat Apple zijn goedkoopste iPhone mogelijk alsnog van een Dynamic Island voorziet.

Apple onthult eens in de twee jaar een nieuwe iPhone SE. De SE 3 verscheen in 2022 op de markt en is de laatste iPhone met een Touch ID-thuisknop. Dat er een opvolger van de SE 3 in aantocht is, is zo goed als zeker. Het ontwerp van de iPhone SE 4 zou, volgens eerdere geruchten, “gelijkenissen vertonen” met dat van de iPhone 14. Zo zou het scherm de bekende iPhone-notch krijgen en hetzelfde formaat hebben als dat van de goedkoopste iPhone 14: 6,1 inch. Tipster Manjin Bu veegt die details ditmaal van tafel.

Bu beweert dat Apple de iPhone SE 4 juist baseert op de iPhone 16, met ditmaal slechts één camera. Het Dynamic Island van Apples vlaggenschepen zou ook op de SE 4 terechtkomen, aldus Bu. Hij publiceert regelmatig geruchten over iPhones en stelt dat het formaat van de iPhone SE 4 gelijk is aan dat van de iPhone XR.

Schuifschakelaar verdwijnt

Renders tonen hoe de iPhone SE 4 er volgens Bu uit moet komen te zien. Opvallend is dat die renders ook een actieknop tonen. Vorig jaar kregen enkel nog de iPhone 15 Pro en Pro Max deze ‘actieknop’, die de schuifschakelaar vervangt. Mogelijk geldt dat vanaf de iPhone 16-serie voor elk model. Het zou dan mogelijk relatief kostbaar zijn om zo’n schuifschakelaar alleen in de SE toe te passen.

We verwachten overigens niet dat de iPhone SE 4 Apples meer geavanceerde cameraknop krijgt. Die zou alleen op de iPhone 16 Pro en Pro Max terechtkomen.

Einde compacte telefoons

Vast staat verder dat Apple met de iPhone SE 4 afscheid neemt van het ‘compacte’ formaat waar de SE-serie om bekendstond. Of het prijskaartje hierdoor ook verder toeneemt, is koffiedik kijken. Je mag, mede door de inflatie, wel een iets hogere prijs verwachten. Momenteel kost de iPhone SE 3 in Europa 529 euro voor het model met 64 GB opslag. Voor de 128GB-versie betaal je 599 euro.

Uitgelicht artikel MLA iPhone SE 4 krijgt grotere batterij en iPhone 14-chassis

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business