Nieuws

Microsoft overtuigt eigen personeel om Copilot te gebruiken

Copilot upgrade 2024
© Microsoft
Microsoft probeert het eigen personeel te overtuigen om meer gebruik te maken van Copilot. Of dat ook lukt is niet geweten.

Dat Microsoft goed boert bij de hele AI-revolutie is ondertussen geen geheim meer. Een aantal weken geleden stak het bedrijf uit Redmont de concurrentie uit Cupertino voorbij als meest waardevolle beursbedrijf ter wereld. Inmiddels heeft Microsoft de magische grens van 3 biljoen dollar marktwaarde overschreden, en dat heeft het bedrijf deels te danken aan AI.

Dan zou je verwachten dat de personeelsleden bij Microsoft zelf ook gretig gebruik maken van AI. Dat blijkt, volgens een memo die Business Insider kon inkijken, nog niet het geval te zijn. Microsoft probeert het personeel er actief van te overtuigen dat het positief is om meer AI te gebruiken. Intern lopen er projecten om het gebruik van AI-tools gangbaarder te maken. De firma organiseert bovendien hackathons, zodat werknemers leren hoe ze AI het beste kunnen inzetten.

Ondertussen zouden op die manieren al meer dan 220.000 werknemers kennisgemaakt hebben met AI en de mogelijkheden ervan. Of dat een beetje vlot en of die werknemers zelf ook een positieve impact ervaren van de AI-tools, dat vertelt het bedrijf er echter niet bij.

Copilot voor bedrijven…

Microsoft schat de waarde van zijn AI-producten voor bedrijven echter hoog in. Enterpriseklanten kunnen de AI-diensten van Microsoft combineren met officesuite 365 voor de prijs van 28,10 euro per account, per maand. Voor die prijs maakt het niet alleen integraties met Teams, Word, Excel en andere Microsoft 365-apps mogelijk, maar krijgen bedrijven ook de mogelijkheid om te connecteren met hun data uit externe applicaties via Copilot Studio. De omgeving is bovendien sterker beveiligd dan die voor particulieren.

… en voor particulieren

Particulieren kunnen tegenwoordig ook een abonnement aangaan. Net zoals andere AI-aanbieders staat er bij Microsoft een prijs tegenover meer geavanceerde functies. Copilot Pro geeft gebruikers prioritaire toegang tot GPT-4 en GPT-4 Turbo, ook op piekmomenten. Bovendien zullen particuliere Copilot Pro-abonnees het AI-systeem ook kunnen aanwenden om eerste versies van documenten, slideshows en e-mails op te stellen dankzij een Microsoft 365-integratie. Tot slot krijg je bij het Pro-abonnement ook 100 boosts per dag voor beeldengenerator Designer.

Zo’n Copilot Pro-abonnement kost 22 euro per maand. Het is reeds beschikbaar in enkele buurlanden zoals Frankrijk en Duitsland, maar nog niet in België of Nederland. Wellicht wacht Microsoft met de uitrol van het abonnement tot Copilot goed en wel geslaagd is voor zijn Nederlandse taaltoets. De gratis versie is wel gewoon beschikbaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business