Nieuws

Microsoft komt met Copilot Pro voor 20 dollar per maand

Copilot Pro
© Microsoft
Microsoft heeft maandagavond Copilot Pro geïntroduceerd. De Pro-versie van Microsofts Copilot-chatbot biedt onder meer een reeks AI-functies voor Office-applicaties.

Maandag schreven we op TechPulse al over de mogelijke komst van een ‘Copilot Pro’-abonnement. Aanwijzingen hiervoor verschenen in de Edge-browser op Android. Enkele uren later heeft Microsoft Copilot Pro ook daadwerkelijk geïntroduceerd. Met de Pro-versie van Copilot kunnen gebruikers hun “creativiteit en productiviteit” een boost geven, schrijft Microsoft op de productpagina.

Die boost komt in eerste plaats in de vorm van geprioriteerde toegang tot OpenAI’s GPT-4 en GPT-4 Turbo LLM’s. Gebruikers zonder abonnement moeten zodoende mogelijk iets langer op antwoorden wachten. De gebruikers van de Pro-versie krijgen daarnaast toegang tot een verbeterde versie van DALL-E 3, met de mogelijkheid om scherpere beelden te creëren. Bovendien kan het model weldra ook beelden in landschapsmodus voorschotelen.

Toekomstige OpenAI LLM’s, zoals de aanstaande GPT-5, zullen verder eerst beschikbaar komen voor Copilot Pro. In dat opzicht lijkt Microsofts abonnementsdienst veel op OpenAI’s ChatGPT Plus, dat je eveneens als eerste toegang geeft tot de meest geavanceerde modellen.

Integratie in Office-applicaties

Wat ChatGPT Plus niet kan bieden is een integratie in Microsofts Office-apps. Wie zich abonneert op Copilot Pro ziet de chatbot namelijk verschijnen in diverse Office-applicaties, zoals Word, waarin het teksten kan genereren, je tekst kan samenvatten en het geheel kan herschrijven. Daarnaast duikt de AI op in Outlook, PowerPoint, OneNote en Excel. In de laatstgenoemde kan Copilot helpen formules te genereren.

Let wel, deze functies komen enkel beschikbaar voor Microsoft 365 Personal of Family-abonnees. Als je een reguliere Office-installatie op je pc hebt staan, biedt Copilot Pro geen extra functionaliteiten.

Meer functies onderweg

Divya Kumar, verantwoordelijk voor de marketing van Microsofts search en AI-afdeling, meldt dat er nog veel meer functies in de pijplijn zitten. “Er komen al veel functies en functionaliteiten bovenop Copilot… we willen een extra toegevoegde waarde blijven bieden en daar gaan we ook heel snel mee beginnen”, zegt Kumar tegenover The Verge.

Een abonnement op Copilot Pro kost 20 dollar per maand. Dat is hetzelfde bedrag als OpenAI vraagt voor ChatGPT Plus. Hoeveel het abonnement voor de AI-dienst van Microsoft exact kost in Europa, is nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business