Nieuws

Zelfrijdende Waymo in brand gestoken in San Francisco

waymo
© YouTube/@Michael_Vandi
Bij een bizar incident in Chinatown (San Francisco), heeft een menigte een zelfrijdende auto van Waymo in brand gestoken.

Dat gebeurde voorbije zaterdag, rond 21u lokale tijd, zo meldt Reuters. Op dat moment kwamen mensen op straat voor de viering van het Lunar New Year. Uiteraard is het incident ook gefilmd.

Het is niet voor het eerst dat mensen een zelfrijdende auto aanvallen en het toont alweer een zekere vijandigheid tegenover het concept. Volgens de brandweer zou iemand een vuurpijl in de wagen gegooid hebben via het passagiersraam vooraan. Gewonden vielen er niet.

Het incident wakkert nog maar eens het debat aan over zelfrijdende technologie en artificiële intelligentie. Eerder meldde Waymo dat zijn zelfrijdende auto’s veiliger rijden dan mensen. Het lijkt erop dat lang niet iedereen die uitspraak kon smaken.

De burgemeester van San Francisco, London Breed, noemde dit incident een “gevaarlijke en destructieve daad van vandalisme” en voegde eraan toe dat het de omgeving had kunnen beïnvloeden. In dezelfde lijn citeerde het Amerikaanse Openbaar Ministerie voor het Noordelijk District van Californië een wet die spreekt over de straffen voor het vernietigen van een voertuig met vuur of explosieven. Als er daarbij niemand gewond raakt, is de minimale gevangenisstraf 5 jaar. Het valt nog te bezien of de politie de dader(s) kan arresteren. Het San Francisco Police Department heeft daarover niets gezegd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business