Nieuws

iPhone 14 Pro Max bleef in 2023 Apples populairste iPhone

Dynamic Island notch Apple iPhone 14 Pro Max
© Unsplash
Canalys stelt dat Apple in 2023 wederom de ranglijst aanvoert van de bestverkochte smartphones. De iPhone 14 Pro Max uit 2022 neemt de eerste plaats in.

Marktonderzoeker Canalys bepaalt jaarlijks een top tien van de bestverkochte smartphones. Apple staat al jaren aan kop en laat die positie in 2023 ook niet varen. Canalys’ top tien wordt aangevoerd door Apples top-of-the-line smartphone uit 2022, de iPhone 14 Pro Max, met 34 miljoen verkochte exemplaren. Ook de in 2023 verschenen iPhone 15 Pro Max prijkt in de lijst, maar behaalt ‘slechts’ 33 miljoen verkopen. De top drie wordt afgesloten met een gedeelde derde plek voor de iPhone 14 en 14 Pro, die beide goed zijn voor 29 miljoen verzonden toestellen.

Is het dan gedaan met de iPhones? Nee, want ook het vijfde toestel is een iPhone, de iPhone 13. Samsung maakt op de zesde plaats dan toch een intrede met de Galaxy A14 4G, de bestverkochte Android-telefoon van 2023 (21 miljoen stuks). De iPhone 15 Pro onderbreekt dat succes met gelijke verkoopaantallen. Samsung is daarna weer aan de beurt met de Galaxy A54 5G (20 miljoen) en A14 5G (19 miljoen).

Het laat zich raden welke fabrikant hekkensluiter is: Apple, met de iPhone 15, die goed is voor nog eens 17 miljoen verkopen.

Uitgelicht artikel Apple Minder Android-gebruikers overgestapt naar iOS in 2023

Relatief klein assortiment

Als we de lijst nog eens bekijken, valt op dat vrijwel het gehele iPhone-assortiment genoemd wordt. Enkel de verouderde iPhone SE en de iPhone 14 Plus staan niet in de top tien.

Verrassend is het overigens niet. Apples assortiment is relatief geconsolideerd. Dat wil zeggen: verkopen worden verdeeld over een beperkt aantal toestellen. Bij Android-telefoons is dat anders. Samsung heeft op wereldwijd niveau een enorm uitgebreid aanbod, waardoor ze niet zo snel telefoons hebben waar tientallen miljoenen exemplaren van verkocht worden.

Sowieso is de markt voor Android-telefoons meer uitgesmeerd: er zijn tientallen merken om uit te kiezen, van ASUS tot OnePlus, Samsung en Sony.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business