Nieuws

Apple Vision Pro 2 laat nog 18 maanden op zich wachten

Apple Vision Pro
© Unsplash / Mylo Kaye
Het duurt nog minstens 18 maanden voordat Apple de Vision Pro 2 uitbrengt. Tipster Mark Gurman zegt dat Apple vooralsnog de feedback van de eerste Vision Pro-klanten wil afwachten.

Gurman zegt dat Apple op zijn vroegst over anderhalf jaar een nieuwe Vision Pro-headset zal uitbrengen. Voor het zover is, legt Apple de focus op het ophalen van feedback bij kopers die de headset na een korte periode terugbrengen. Die feedback wil de elektronicafabrikant inzetten voor een verbeterde tweede generatie Vision Pro-headset.

Vaststaat dat de eerste generatie Apple Vision Pro niet bij iedereen in de smaak valt. De headset is, zelfs in VR-termen, zwaar te noemen. Bovendien werkt de interface niet altijd zoals verwacht en zijn er nog enkele tegenvallers, zoals de hoofdpijn die sommige gebruikers ervaren. Hoewel dat niet per se uniek is aan de Vision Pro, past het ook niet bij het forse prijskaartje van 3.500 dollar. Voor velen is dat dan ook de vraag: is de headset het wel waard waarvoor ik hem gebruik?

Eerstegeneratieproduct

Zelfs voor Apple-loyalisten blijkt het geen eenvoudig vraagstuk. Ze stellen dat het simpelweg om een eerstegeneratieproduct gaat en dat Apple de problemen met de tweede generatie kan oplossen. Daarbij noemen ze de eerste generatie van Apples iPhone, iPad en Watch als voorbeeld. Apple wist die apparaten na de imperfecte eerste generaties om te zetten naar ongekende succesproducten. Gehoopt wordt dat de elektronicafabrikant dit kunstje met de Vision Pro 2 kan herhalen.

Of dat mogelijk is, zal de tijd moeten uitwijzen. Gurmans voorspelling van 18 maanden lijkt wel heel erg positief; zeker in vergelijking met voorspellingen van The Elec, Omdia en Ming-Chi Kuo. Zij stellen elk dat de eerstvolgende Vision-headset eerder rond 2027 moet uitkomen.

Wellicht dat Gurman het heeft over een goedkopere Vision-headset: die zou volgens de tipster zelf al wel in 2025 verschijnen. Ook mogelijk is dat Apple de ontwikkeltermijn simpelweg heeft teruggeschroefd om sneller met een Vision Pro-opvolger te komen na de problemen met de eerste generatie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business