Nieuws

Kleuropties iPhone 16 Pro onthuld

iPhone 16
© Unsplash/Amanz
Apple zou de iPhone 16 Pro in twee kleurvarianten uitbrengen: Desert Titanium en Titanium Grey. Verwacht wordt dat de smartphone in september wordt aangekondigd.

Momenteel is de iPhone 15 Pro beschikbaar in vier kleuren: Natural Titanium, Blauw Titanium, Wit Titanium en Zwart Titanium. Met de iPhone 16 Pro wil Apple twee nieuwe kleurvariaties toevoegen: Titanium Grijs en Desert Titanium, meldt tipster Majin Bu via X. Bu zegt dat Apple intern ook andere kleuren in ontwikkeling heeft, maar dat het nog niet zeker is of deze op de markt zullen komen.

Voor Desert Titanium en Titaniumgrijs kan Bu die zekerheid wel bieden, zo klinkt het op XDA Developers. Volgens Bu kan Desert Titanium het best vergeleken worden met de gouden gloed op de iPhone 14 Pro. Titanium Grijs is dan weer eerder vergelijkbaar met de Space Grijs-versie van de iPhone 6.

Met de introductie van Desert Yellow en Cement Grey gaan er ook weer enkele kleuren verdwijnen. Apple zou vasthouden aan vier kleurvarianten voor beide iPhone 16 Pro-modellen. Met de iPhone 15 Pro introduceerde Apple een blauwe kleuroptie, die de gouden versie van de 14 Pro opvolgde.

Nog geen definitieve beslissing

Voorlopig moeten de gelekte kleuropties nog wel met een korrel zout genomen worden. Apple zou de iPhone 16-serie pas in september onthullen en heeft dus nog enkele maanden de tijd om allerlei kleuren uit te proberen. Het kan dus zomaar gebeuren dat de gelekte kleuren last-minute geschrapt worden.

Duidelijk is dat de ontwikkeling van de iPhone 16-serie in volle gang is. Eerder verschenen al renders van de iPhone 16-modellen. Majin Bu publicerde bovendien al de nodige informatie over de batterijen in de iPhone 16, 16 Plus en 16 Pro Max. De accu in de Plus zou als enige iets kleiner worden dit jaar, terwijl de Pro-modellen elk een boost in batterijcapaciteit krijgen. Ook daarvoor geldt wel: dat kan – met nog enkele maanden te gaan – gewijzigd zijn tegen de lancering. Vast staat wel dat de iPhone 16 Apples eerste smartphonereeks gaat zijn met uitgebreide ondersteuning voor AI.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business