Nieuws

Batterijen iPhone 16 en iPhone 16 Pro Max zijn een stuk groter

iPhone 16
© Unsplash/Amanz
Tipster Majin Bu stelt dat zowel de iPhone 16 en iPhone 16 Pro Max grotere batterijen krijgen. Apple zou juist een kleinere accu op de 16 Plus, aldus Bu.

Het is bijna een jaarlijkse traditie: de geruchten over grotere batterijen in iPhones. Vorig jaar meldde het Chinese ITHome nog dat de iPhone 15-serie grotere accu’s zou krijgen. Nu is het Majin Bu die hetzelfde verhaal verkondigt over de iPhone 16 en iPhone 16 Pro Max. Over de iPhone 16 Plus – die qua formaat identiek is aan de 16 Pro Max – zegt Bu juist dat de accu iets kleiner wordt.

Bronnen melden aan Bu dat de accucapaciteit van de iPhone 16 uitkomt op 3.561 mAh, een stijging van iets minder dan 200 mAh ten opzichte van de 3.349 mAh in de iPhone 15. Voor de iPhone 16 Pro Max voorziet Apple, aldus Bu, dezelfde groei: van 4.422 naar 4.676 mAh. De tipster zegt geen informatie te hebben over de batterijcapaciteit van de iPhone 16 Pro.

Uitgelicht artikel iPhone 16 Ontwerp iPhone 16-serie lekt uit

Wel weet Bu dat de batterij van de iPhone 16 Plus fors kleiner wordt. Naar verluidt steekt Apple een 4.006mAh-batterij in de 16 Plus, een afname van 4.383 mAh in de 15 Plus. Waarom de capaciteit daarvan afneemt, is onduidelijk. Het is mogelijk dat Apple de Plus dunner wil maken, of dat het meer ruimte nodig heeft voor andere componenten zoals de camera’s. Een andere mogelijkheid is dat Apple de Pro- en Plus-modellen sterker van elkaar wil laten afwijken.

Geen L-vormige batterij meer

Bu toont de wijzigingen ook alvast in de renders van Apples aanstaande smartphones. Daaruit blijkt dat Apple op de Pro Max ook afscheid neemt van de L-vormige batterij. Hierdoor komt er meer plek vrij voor andere componenten zoals het moederbord. Dit betekent ook dat de batterij straks uit één cel bestaat, terwijl het in eerdere Pro Max-modellen om twee gekoppelde accucellen ging.

Wat gebruikers gaan merken van de toegenomen batterijcapaciteit blijft nog de vraag. iPhones krijgen de laatste jaren steevast iets grotere batterijen. In de praktijk zorgt dat echter niet per se voor een langere batterijduur. Chips zijn immers ook steeds krachtiger geworden, terwijl je ook veel meer camera’s terugziet – die door hun grotere formaat ook nog iets meer stroom gebruiken. Apple kan dit deels onder controle houden door zijn chips te verkleinen naar 3nm (en 2nm in 2024), maar volledig tegenhouden is onmogelijk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business