Nieuws

Tenways teaset CGO009: e-bike met VanMoof-allure voor minder?

Tenways CGO009 header
© Tenways
In navolging van de succesvolle CGO600, CGO600 Pro en CGO800 teaset Tenways de CGO009, met een ontwerp dat wel erg veel wegheeft van een VanMoof e-bike.

De Tenways CGO009 is de nieuwste telg in de CGO-serie, met een stijlvol design en geavanceerde technologie. De fiets heeft een achterwielmotor, net als de CGO600 (Pro), maar nu met een nieuwe, in-house ontwikkelde C9-hubmotor. Deze motor levert 40 Nm koppel en een nominaal vermogen van 250 watt. Daarmee stapt Tenways af van de MiVice-motoren die ze voorheen gebruikten.

Slimme e-bike met GPS

De CGO009 is uitgerust met een slimme GPS-module, vergelijkbaar met die van VanMoof-fietsen. Hiermee kun je de locatie van je fiets in de Tenways-app bekijken, handig in geval van diefstal. Je kunt ook geofencing instellen, waardoor je een melding ontvangt als de fiets een bepaalde zone verlaat. De app toont je ook ritstatistieken, zodat je je prestaties kunt monitoren.

Geïntegreerde verlichting en riemaandrijving

De verlichting is nu aan beide zijden in het frame geïntegreerd, wat een strakke en moderne uitstraling geeft. Dit maakt de verlichting ook minder kwetsbaar, maar reparaties wellicht iets lastiger. De riemaandrijving is eveneens onderhoudsarm. Zulke riemen gaan tienduizenden kilometers mee voordat ze een onderhoudsbeurt vereisen. Die beurt bestaat dan ook maar uit één stap: de riem vervangen.

Tenways maakt vandaag verder bekend dat de e-bike is uitgerust met schijfremmen en een uitneembare accu. Over de specificaties van die accu en het mogelijke bereik doet het merk nog geen uitspraken.

Prijs Tenways CGO009

De Tenways CGO009 wordt op 28 februari gelanceerd en kost €2.399. Daarmee is hij net zo duur als de sportieve Tenways AGO X, maar iets goedkoper dan concurrenten van Cowboy of Cortina. De fiets komt beschikbaar in drie kleuren: Olive Green, Midnight Black en Ice Blue.

Uitgelicht artikel Tenways cgo900 Nieuwe Tenways CGO009 is nu beschikbaar

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business