Nieuws

Oudere Samsung Galaxy-toestellen zien eind maart AI verschijnen

Samsung Galaxy S23
© iStock / Milton Rodney Buzon
Oudere Samsung Galaxy-toestellen krijgen vanaf eind maart toegang tot Galaxy AI, net als de Galaxy Tab S9-reeks.

Wie een al nieuwe Samsung Galaxy S24-telefoon in huis haalde heeft er ongetwijfeld al kennis mee gemaakt: samen met de S24-reeks lanceerde het Zuid-Koreaanse technologiemerk meteen Galaxy AI. Het gaat om een aantal AI-functies die dagelijkse taken makkelijker moeten maken.

Zo kan het AI-systeem je helpen om dingen terug te vinden met ‘Circle to Search’, of kan het je foto’s helpen bewerken zodat je het perfecte resultaat krijgt. Het AI-systeem is zelfs in staat om realtime vertalingen te maken tijdens telefoongesprekken. Die functies zijn momenteel enkel beschikbaar voor wie een S24-telefoon heeft, maar dat duurt niet zo lang meer. Samsung liet eerder al weten dat het de AI-functies ook naar oudere toestellen brengt. Nu is eindelijk duidelijk wanneer dat gebeurt.

One UI 6.1

Dat de AI-functies deel zouden uitmaken van een software-update was al lang duidelijk. Concreet gaat het dan om de One UI 6.1-update. Samsung laat nu weten wanneer die update beschikbaar is: vanaf eind maart kan je hem installeren op je toestel. Voor de Samsung Galaxy S23-serie, de S23 FE, Z Fold 5 en Z Flip 5 betekent dat ook meteen dat ze er AI-functies bijkrijgen. Hetzelfde geldt voor de Galaxy Tab S9-serie: die toestellen krijgen ook, over de hele lijn, toegang tot Galaxy AI.

Dat wil zeggen dat de telefoons toegang zullen krijgen tot een nieuwe zoekmethode met Circle to Search. Wel staat die AI-dienst in Europa nog niet volledig op punt. Bepaalde functies zitten hier namelijk nog steeds achter slot en grendel. Vertaal- en samenvattingsfuncties zullen wel meteen werken, of je die functies nu in gesprekken, met notities of in je browser wil gebruiken.

Galaxy AI aan het werk. © Samsung

Gebruikers krijgen ook meteen toegang tot enkele fotobewerkingsfuncties. Daar zal het AI-systeem je met een enkele druk op de knop foto’s helpen verbeteren. Een functie als ‘Instant Slow-Mo’ genereert dan weer extra frames, zodat je beeldmateriaal in slow motion kan afspelen.

Betalende functies

Of er ook andere AI-functies naar de telefoons komen, is op dit moment niet geweten. Samsung liet wel al weten dat het Galaxy AI-systeem niet gratis blijft: na 2025 zou het bedrijf er geld voor willen vragen. Het lijkt dan ook logisch dat Samsung het aanbod gelijktrekt, zodat klanten met een oudere telefoon niet hetzelfde betalen voor minder functies. Het smartphonemerk heeft echter nog tot 2025 om een betaalplan voor de AI-diensten uit te denken – tussen nu en dan kan nog erg veel veranderen.

Uitgelicht artikel Samsung Galaxy S23-serie Deze Galaxy AI-functies komen ook naar oudere Samsungs

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business