Nieuws

Hoax-alert: nee, Gmail verdwijnt niet in 2024

gmail
© iStock / stockcam
Op sociale media doet het gerucht de ronde dat Gmail in 2024 staat te verdwijnen. Echter, enkel de HTML-versie van de maildienst verdwijnt: “Gmail is here to stay”, klinkt het.

Google neemt in februari afscheid van de HTML-versie van Gmail. De klassieke versie, die iets meer dan 19 jaar in dienst was, stond aan de basis van de maildienst. De HTML-versie is intussen geschrapt uit het webarsenaal. Wie de klassieke versie bezoekt (https://mail.google.com/?ui=html) krijgt een melding te zien dat de eenvoudige weergave niet meer wordt ondersteund. Gebruikers die de dienst willen blijven gebruiken, moeten overstappen op de nieuwste versie.

Hoax over Gmail-sluiting

Gelijktijdig met het verdwijnen van de HTML-versie circuleert er een hardnekkige hoax: op 1 augustus 2024 zou Google definitief de Gmail-deuren sluiten. Een nepmail beweert dat de zoekgigant wil stoppen met de maildienst. De afbeelding van deze nepmail wordt gretig gedeeld op Elon Musks sociale medium X, waar Gmail in korte tijd trending werd, met een hoop verwarring tot gevolg.

Deze verwarring is echter niet nodig. Gmail verdwijnt niet, in ieder geval niet op de genoemde datum. We weten niet zeker of Google de dienst ooit uit de lucht haalt, maar dat is een kwestie voor de toekomst. Het Gmail-account op X bevestigt dat er geen verandering komt in de maildienst: “Gmail is here to stay”, luidt het bericht.

Google Graveyard-angst

De angst voor de sluiting van Gmail is niet geheel onterecht. Google staat bekend om het stopzetten van projecten, zoals Stadia en Domains, die na twee jaar in de “Google Graveyard” belandden. Het stopzetten van diensten is zelfs zo’n trend dat er een website aan gewijd is.

Echter, Gmail is een kerndienst van Google, net zoals Drive en Maps. De zoekgigant is druk bezig met het integreren van AI in Gmail en andere kerndiensten. Dit wijst erop dat Google nog een lange en slimme toekomst voor ogen heeft voor de maildienst.

Uitgelicht artikel Gmail Gmail voor Android krijgt AI-hulpje om mails te schrijven

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business