Nieuws

Google Pay lijkt voorgoed te verdwijnen

google pay
© Google
Google Pay gaat op 4 juni dit jaar met pensioen. Hoewel het betaalplatform sinds 2022 al grotendeels vervangen is door Google Wallet, werd het in heel wat landen nog onder de oude noemer gehanteerd.

De beslissing mag gezien worden in Googles strategie om zijn dienstenaanbod te vereenvoudigen. Na de deadline van 4 juni zal Google Pay als dusdanig enkel nog beschikbaar zijn in India en Singapore, “vanwege de unieke noden in dat land”, laat Google weten in een blogbericht.

Als onderdeel van de uitfasering zal google de peer-to-peerbetalingen (P2P) weghalen, net als beheer van je saldo en het menu ‘vind aanbiedingen en deals’. Voor die laatste raadt Google de nieuwe dealspagina aan in zijn zoekmachine. Ook na 4 juni zal je je saldo nog kunnen overschrijven naar een bankrekening, via de Google Pay-website.

Google Pay vervangen door Google Wallet

Google Wallet is dus al grotendeels de vervanger van Google Pay, wereldwijd. Het nieuwe platform telt vijf keer zoveel gebruikers in 180 landen, aldus de zoekreus. Dat komt omdat Google Wallet meer te bieden heeft dan alleen maar betalingen. Je kan er ook je pasjes voor het openbaar vervoer in opslaan, net als je rijbewijs, virtuele autosleutels en meer.

Ook voor de gebruikers zal het nieuwe systeem klaarheid scheppen. Googles betaalsysteem is door de jaren heen eigenlijk een beetje een zootje geweest. Het begon als Google Wallet, dat in 2011 verscheen. Dat was in de beginfase een top-to-pay-systeem dat toen wel ver vooruitliep op Apple Pay (dat pas in 2014 beschikbaar werd).

Toen in 2015 Android Pay op de markt kwam, werd het drie jaar later geïntegreerd in Google Wallet en werd de dienst hernoemd naar Google Pay. In de beginjaren was er ook nog de Google Wallet Card, een soort prepaid debietkaart die bruikbaar was bij handelaars die Mastercard accepteerden. Maar die verdween in 2016.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business