Nieuws

HP start met huurdienst voor printers

HP Printer All-In Plan
© Pexels / George Milton
HP onthult het All-In Plan. Het abonnement laat je een HP-printer en het aantal pagina’s dat je wil printen huren.

 ‘Nooit meer een printer bezitten’, dat is waar HP naartoe wil. Het hardwarebedrijf lanceert binnenkort zijn nieuwe subscriptieplan, waarmee je een printer en het aantal pagina’s die je wil printen kan huren. Je huurt dus de printer en de inkt voor één maandelijkse prijs. Daarnaast heb je ook recht op 24/7 ondersteuning bij problemen.

“Bij HP hebben we van sommige klanten gehoord dat het opzetten en beheren van een printer soms aanvoelt als een eindeloze strijd, maar iedereen moet op een gegeven moment afdrukken,” zegt Diana Sroka, Head of Product, Consumer Services bij HP. “Zeg vaarwel tegen uw technische problemen en hallo tegen zorgeloos printen zonder ooit nog een printer of cartridge te hoeven kopen.”

In het abonnement kan je kiezen uit drie verschillende printers: de HP ENVY, HP ENVY Inspire of HP OfficeJet Pro. Daarnaast kies je een aantal pagina’s die je maandelijks zou printen. Vervolgens worden de printer en de inkt aan je deur geleverd. Bij vervanging of reparaties komt er automatisch nieuwe inkt of zelfs een nieuwe printer de volgende werkdag aan je deur. Na twee jaar heb je automatisch recht op een upgrade naar een nieuw model.

De abonnementen starten aan $6,99 per maand, en zijn vanaf vandaag beschikbaar in de Verenigde Staten. HP maakte nog niet bekend of deze nieuwe abonnementsformule wereldwijd beschikbaar zal zijn. Het printerbedrijf biedt wel al een formule aan om je te abonneren op inktpatronen.

Extra kosten

Er zitten wel wat addertjes onder het gras. Zeg je de subscriptie op binnen de eerste twee jaar, dan zijn er kosten voor vroegtijdige annulering. Die kunnen oplopen tot $270 bij de duurste printer. Als je over het aantal geprinte pagina’s gaat die je maandelijks hebt, betaal je $1 per aanvullend set van 10-15 pagina’s. Je kan wel ongebruikte pagina’s meenemen naar de volgende maand.

De privacy policy van het All-In plan geeft ook aan dat HP het recht heeft om niet-persoonlijke data te gebruiken, kopiëren en opslaan. Gebruikers hebben wel de optie om die data niet te delen.

Vertrouwen in HP

Het bedrijf heeft een moeilijke geschiedenis als het gaat om vertrouwen in hun printers. Zo werd onlangs een firmware-update uitgebracht die het gebruik van onofficiële inktpatronen blokkeerde. Om hun imago op te krikken, lanceerden ze een reclamecampagne om hun printers ‘minder gehaat’ te maken.

Uitgelicht artikel HP en Materialise werken samen aan 3D-printen op grote schaal

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business