Apple FineWoven-hoesjes: Amazon plaatst vraagtekens bij kwaliteit

Apple iPhone 15 FineWoven-hoesjes
© Apple
Amazon waarschuwt Amerikaanse consumenten voor het hoge retourpercentage van de FineWoven-hoesjes van Apple. De melding verschijnt bij alle iPhone 15-hoesjes.

Apple introduceerde bij de komst van de iPhone 15-serie een nieuw materiaaltype voor zijn hoesjes: FineWoven. Dit suède-achtige materiaal moest een waardige vervanger worden voor leer, dat voorheen voor officiële Apple-hoesjes gebruikt werd. Na de introductie bleken echter niet alle gebruikers overtuigd. Reddit staat vol met klachten van gebruikers die vinden dat de hoesjes te snel lelijk worden. Ook zou de uitsparing voor usb-c-kabels in veel gevallen te smal zijn.

Waarschuwing op Amazon

De klachten blijven niet hangen op sociale media. Ook in de reviewsectie van ‘s werelds grootste retailer Amazon klagen gebruikers over de hoesjes. De situatie is zelfs zo ernstig dat Amazon klanten moet waarschuwen voor het hoge retourpercentage van de FineWoven-hoesjes. “Vaak geretourneerd artikel: bekijk de productgegevens en klantenbeoordelingen voor meer informatie over dit artikel”, luidt de waarschuwing op de productpagina’s.

Niet alle klanten krijgen de melding te zien. Ook lijkt Amazon de melding voorlopig enkel in de VS te tonen, en specifiek bij de hoesjes voor de iPhone 15. De FineWoven MagSafe-portemonnees van Apple ontbreekt het volgens 9to5Mac aan zo’n melding.

Verschillende meningen

Vast staat dat klanten niet tevreden zijn over de kwaliteit van de hoesjes. Dat blijkt ook uit de klantbeoordelingen. “Het hoesje is een krasmagneet. Als je hem één keer in je zak stopt, komt hij er weer uit met krassen die eruitzien alsof hij meer dan een jaar gedragen is”, luidt zo’n review. Weer een andere klant hekelt de textuur. Een veelgehoorde klacht is dat het suède oppervlak snel krast.

Na een jaar van continu gebruik zien de hoesjes er niet bepaald mooi meer uit. The Wall Street Journal-columniste Joanna Stern plaatste een afbeelding op X waarop de slijtage goed te zien is. Apple wijst de kritiek van de hand en zegt dat de hoesjes “zijn ontworpen volgens de hoogste standaard om iPhones te beschermen.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business