Nieuwe Chromecast met Google TV is in de maak

Chromecast met Google TV afstandsbediening
© Unsplash / Victor Carvalho
Google lijkt werk te maken van een nieuwe Chromecast met Google TV. De Chromecast dook op na een recente update van de Google Home-app voor Android.

Googles 4K-variant van de Chromecast met Google TV dateert alweer uit 2020. Nadien verscheen er nog wel een HD-variant, maar ook voor die lancering moeten we enkele jaren terug in de tijd. Het is daarom goed mogelijk dat de zoekgigant een nieuwe Chromecast in de maak heeft. Een update van de Google Home-app voor Android noemt plots een mysterieus Cast-apparaat, de “YTD”, zo meldt 9to5Google. De nieuwssite meldt dat de YTD in één adem genoemd wordt met de Google TV HD en 4K.

Snellere Chromecast met Google TV

Het is niet de eerste keer dat zo’n codenaam plots opduikt in de Home-app. Vorig jaar verscheen een apparaat met “YTC” als codenaam in de smarthome-app. Of die dongle nog altijd in ontwikkeling is of dat de YTD zijn plaats inneemt, zal de tijd moeten uitwijzen. Vast staat wel dat Google werkt aan een update voor de Chromecast met Google TV-reeks. In de Android TV 14 Beta dook ook al een nieuwe Chromecast-afstandsbediening op met een stervormige knop.

Details over de nieuwe Chromecast met Google TV zijn vooralsnog schaars. Zoals gezegd wordt er in elk geval gewerkt aan een nieuwe afstandsbediening. Het lijkt ons verder logisch dat de Chromecast een nieuwe, en wellicht snellere, chipset en meer opslaggeheugen krijgt. Momenteel bieden de HD- en 4K-varianten 8 GB opslag, dat grotendeels wordt gebruikt voor systeemdiensten. Zelfs na updates voor Google TV blijft het opslaggeheugen enigszins beperkt.

Of en wanneer Google de Chromecast zou lanceren, blijft koffiedik kijken. Voorgaande jaren bracht de zoekgigant zijn Cast-apparaten steeds in september op de markt – vlak voor Made by Google. De introductie zou ook naar oktober opgeschoven kunnen worden om daarmee samen te vallen. Gezien de Home-app intussen werd bijgewerkt voor de nieuwe Chromecast met Google TV zou de lancering alvast geen jaren op zich moeten laten wachten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business