Firefox introduceert tabletinterface voor Android

firefox review checker
© Mozilla
Firefox is gestart met testen voor de tabletinterface op Android. Vooralsnog bevindt deze modus zich enkel in de Nightly-versies van de webbrowser voor Android.

Mozilla-medewerkers lieten in januari weten dat de tabletinterface voor Firefox op Android niet erg hoog op de prioriteitenlijst stond. Echter, de Oostenrijkse ontwikkelaar Sören Hentzschel meldt dat Firefox de tabletmodus weldegelijk in ontwikkeling heeft genomen.

In een blogpost legt Hentzschel uit dat Firefox op Android nu een tabletmodus bevat, die zich op dit moment nog in de Firefox Nightly-versie bevindt. Nightly-versies zijn bètaversies die elke nacht worden uitgebracht. Om de functie te gebruiken, moeten gebruikers de “Secret Settings” activeren. Dit doe je door vijfmaal op het Firefox-logo in het instellingenmenu te klikken, onder “Over Firefox Nightly”.

Vernieuwde tabbladbalk

Na het inschakelen van de tabletmodus toont Firefox een vernieuwde tabbladbalk, zoals we die al kennen van browsers als Google Chrome. De tabbladbalk laat je sneller wisselen tussen tabbladen door ze naast elkaar te tonen. Momenteel moet je in Firefox op Android nog het algemene tabbladoverzicht openen om te multitasken.

Langverwachte functie

Firefox-gebruikers vragen al jarenlang naar de tabletmodus. In 2019 vroeg een gebruiker of er op Android een “desktopachtige” tabbladbalk toegevoegd kon worden. Een ontwikkelaar gaf toen te kennen dat het Mozilla-team “later dat jaar” de tabletervaring wilde optimaliseren. De introductie van de tabbladbalk maakte daar toen geen onderdeel van uit.

Testen en uitrol

Mozilla test de tabletmodus nu eerst in de Nightly-versie. Daarin test Mozilla recent ontwikkelde functies. Voordat iedereen de tabbladbalk kan gebruiken, zal die vermoedelijk eerst in de reguliere bètaversies van Firefox verschijnen. Dat proces kan enkele weken tot maanden in beslag nemen. Het is dus nog onduidelijk wanneer de publieke uitrol gepland staat.

Uitgelicht artikel firefox review checker Microsoft maakt Mozilla Firefox een pak sneller

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business