Alle Google TV-apparaten krijgen nu Fast Pair

Google TV
© Google
Google is gestart met een brede uitrol van Fast Pair voor Google TV-apparaten. Alle televisies en smart tv-sticks met Google TV die op Android 12 draaien, ontvangen de nieuwe functie.

Nadat Google in 2022 had aangekondigd “Fast Pair” toe te voegen aan Google TV, begon het vorige maand eindelijk met de uitrol. In eerste instantie kreeg alleen de Chromecast met Google TV toegang tot de functie. Deze week is de uitrol uitgebreid naar alle Google TV-apparaten die op Android 12 draaien. Het gaat dan om televisies van bijvoorbeeld Sony, TCL en Philips, maar ook om smart tv-sticks en -doosjes van merken als Xiaomi en Nokia.

Fast Pair laat gebruikers gemakkelijker draadloze hoofdtelefoons koppelen aan hun slimme televisie. Een voorwaarde daarvoor is wel dat je hoofdtelefoon het protocol ondersteunt. Veel duurdere Sony- en JBL-hoofdtelefoons werken met Fast Pair – en ook Pixel Buds-oortjes ondersteunen de standaard. Naast de mogelijkheid om oortjes sneller te koppelen, onthoudt Google ook dat de oortjes van jou zijn. Hierdoor kun je ze bijvoorbeeld ook sneller koppelen op je Android-telefoon of Chromebook.

Oortjes die in je Google-account zijn opgeslagen, worden ook automatisch gekoppeld via bluetooth. Hierdoor hoef je ze niet steeds handmatig met de televisie te verbinden. In principe zal Google ook automatisch een melding tonen als er Fast Pair-hoofdtelefoons zijn gedetecteerd, ook als ze nog niet aan je account zijn gekoppeld. Vervolgens kun je ze met één klik aan de tv en je account koppelen.

Vernieuwde Google TV-interface

Nieuw in de meest recente Google TV-update is ook de gewijzigde “Output Switcher”. Daarmee kun je sneller de audio-uitvoer bepalen. Google TV verstuurt de audio standaard via HDMI, maar met de nieuwe tegel in de snelle instellingen kun je ook direct andere apparaten kiezen – zoals je oortjes of draadloze speakers.

Recent kwam Google eveneens met een vernieuwde interface voor Google TV. Tegels die voor de update rechthoekig waren, krijgen voortaan een ronde vorm. Ook introduceerde de zoekgigant een knop om de tegels van het thuisscherm te herschikken. Daarnaast kun je naar wens nieuwe apps aan het startscherm toevoegen.

Installeer de Fast Pair-update

Google lijkt de Fast Pair-update momenteel naar alle Google TV-apparaten uit te rollen. Mocht je de functie direct willen uitproberen, dan kun je ook handmatig zoeken naar de update. Open daarvoor het instellingen-menu en navigeer naar: Systeem -> Over -> Systeemupdate. Als er een update voor je televisie of smart tv-stick klaarstaat, wordt deze automatisch geïnstalleerd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business