Nieuws

Google Drive krijgt upgrades voor videospeler en zoeken

Google Drive for Desktop
Google Drive krijgt twee nieuwe updates: snellere laad- en bufferingsnelheden voor video's en nieuwe zoekopties voor bestanden.

Google brengt regelmatig updates uit voor al zijn producten. Vandaag is Google Drive aan de beurt. Dit werd aangekondigd in een blogpost van Google.

Sneller laden van video’s

Google maakt Dynamische Adaptieve Streaming via HTTP (DASH) videotranscodering mogelijk voor video’s die geüpload worden naar Google Drive. De kwaliteit van je video’s wordt adaptief aangepast, als die niet lokaal opgeslagen zijn en dus gestreamd worden over een netwerk. Die videoresolutie is gebaseerd op aspecten zoals je lokale netwerkkwaliteit.

Dit zal, volgens Google, ervoor zorgen dat video’s sneller afspelen. De tijd tussen het drukken op play en de video die effectief afspeelt, zal verminderen. Daarnaast zullen video’s hopelijk ook korter moeten bufferen terwijl de video al aan het spelen is, of zelfs terwijl je het afspeelt op hogere snelheid.

Eenvoudiger zoeken naar bestanden

Op iOS zijn de zoekfuncties verbeterd voor de Google Drive-app. Er komen drie nieuwe filtercategorieën om te zoeken naar bestanden: Type, Personen en Datum gewijzigd. Via deze filteropties kan je makkelijk alle bestanden zien die aan die criteria voldoen. Deze bevinden zich onder de zoekbalk.

Daarnaast kan je tijdens en na je zoekopdracht nu ook bepaalde categoriëen selecteren om je zoekopdracht te verfijnen. Momenteel zijn deze features enkel beschikbaar op iOS, maar volgens Google komen ze binnenkort ook naar Android.

Google Drive nieuwe functies
© Google

Beide functies zijn beschikbaar voor alle Google Workspace- en persoonlijke Google-accounts. Recentelijk kwamen ook andere updates uit voor Google-apps, zoals een Chrome-update die je laat zoeken met een slechte internetconnectie en overzichtelijke routes op Google Maps.

Uitgelicht artikel Google zoekresultaten Google pakt slechte zoekresultaten aan met nieuw zoekbeleid

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business