Nieuws

Adobe brengt generatieve AI Firefly naar je smartphone

Adobe Express
© Adobe
Adobe Express lanceert vandaag een nieuwe versie in bèta voor iOS en Android, met als nieuwe functie de Firefly-generatieve AI.

De Adobe AI-assistent, Firefly, was al langer beschikbaar op de desktop maar komt nu ook naar smartphones. Dat maakt Adobe bekend in een blogpost. De app is een alles-in-één oplossing voor foto- en videobewerking. Het combineert Adobes foto-, video- en designtechnologieën, met een krachtige AI-assistent erbij. Express was al eerder beschikbaar als een app, maar zonder de AI-functionaliteiten.

Momenteel lanceert de app in bèta. Functies die betalend zijn, zoals Generatief Vullen en Tekst-naar-Afbeelding, zijn in deze fase gratis uit te testen. Gebruikers hebben door te registreren voor de bètaversie momenteel dus de volledige ervaring. Wanneer de app voor het grote publiek gelanceerd wordt, is nog niet bekend. Dan zal je voor deze functies een abonnement moeten afsluiten.

De gegevens van de originele Express-app kunnen niet gedeeld worden met deze nieuwe versie. In de definitieve release zal dit wel beschikbaar zijn. Adobe is al langer bezig met het verwerken van zijn AI in verschillende software, zoals Photoshop en Illustrator.

Registreren voor bèta

Om de bètaversie te gebruiken, kan je hier inschrijven voor iOS, of hier voor de versie op Android. De AI-functies zijn ook reeds te gebruiken op pc’s en Macs.

Uitgelicht artikel adobe Adobe komt met eigen AI-assistent voor pdf

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business