Nieuws

Nieuwe tekenlimiet op X staat artikels van 25.000 tekens toe

X Twitter
© iStock / golubovy
Microbloggingsite X, het vroegere Twitter, is niet zo micro meer. De socialemediasite verhoogde het maximaal aantal tekens eerder al, maar doet er nu een flinke schep bovenop.

In de begindagen van Twitter liet de microbloggingdienst je maximaal 140 tekens per keer de wereld insturen. Die limiet is niet toevallig gekozen, maar ligt in lijn met het maximaal aantal tekens in een klassiek sms’je. In 2017 werd besloten om de limiet op te hogen naar 280 tekens, waardoor tweets plots dubbel zo lang mochten zijn.

Anno 2024 ziet de situatie er anders uit. Sinds Elon Musk Twitter overnam en de naam naar X veranderde, heet een tweet gewoon een ‘post’. Een van de eerste wapenfeiten van de nieuwe CEO was toen om de tekenlimiet verder op te hogen. In plaats van 280 tekens mochten posts plots 4000 tekens bevatten, al hoort daar wel een kanttekening bij. De verhoogde tekenlimiet geldt namelijk enkel voor wie een X Premium-abonnement afsluit. Zonder abonnement zijn tweets dus maar liefst 14 keer korter.

25.000 tekens (of langer)

Daar doet het platform nu nog een schepje bij. Wie een X Premium-abonnement heeft, kan vanaf vandaag lijvige posts met 25.000 tekens online plaatsen. Bij het sociale medium spreken ze dan niet meer van ‘posts’, maar over ‘articles’. Die nieuwe contentsoort opent interessante mogelijkheden voor journalisten, creatievelingen en eender wie meer dan 4000 tekens kwijt wil op X. Bovendien lijkt het erop dat de tekenlimiet eerder flexibel is: bij Engadget slaagden ze erin om een post met meer dan 100.000 tekens te schrijven.

De functie geeft je toegang tot een nieuwe editor, die verschilt van degene die je voor normale posts ziet. De artikelfunctie staat dan ook opmaak in tekst toe: zo kan je tekst vet- of schuingedrukt zetten, maar kan je bijvoorbeeld ook bullet points in het artikel zetten.

Artikels in je feed

Of het nieuwe contenttype populair wordt, kan enkel de tijd uitwijzen. Het mag gerust opmerkelijk heten dat de microbloggingsite het inmiddels niet zo ‘micro’ meer aanpakt. Heel wat gebruikers worden namelijk aangetrokken tot de kortere berichten die X typeren. Op welke manier lange artikels in de feed verschijnen is momenteel nog niet bekend. Artikels van 25.000 tekens kunnen namelijk best lang zijn. Ter vergelijking: dit artikel telt er 2097.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business