Nieuws

Discord opent deuren voor ontwikkelaars

Discord
© Discord
Discord zal binnenkort ontwikkelaars in staat stellen om games en apps te bouwen binnen de chatomgeving, naast de apps die al bestaan.

Op 18 maart zal Discord ontwikkelaars de mogelijkheid geven om games en apps te bouwen die direct gebruikt kunnen worden in de chatapplicatie. Een selectie van minigames was al reeds beschikbaar op de chatapp, maar vanaf die datum krijgen alle ontwikkelaars toegang tot een nieuwe Embedded App SDK waarmee ze deze applicaties binnenin Discord kunnen ontwikkelen en publiceren. Die apps komen dan bij ‘Activities’ te staan.

“We willen dat Discord uitgroeit tot de beste plek voor ontwikkelaars om alles te doen: bouwen, delen, verspreiden, ontdekt worden en geld verdienen met hun werk”, zegt het bedrijf in een blogpost. “We willen dat het de plek is waar je app zijn start krijgt, waar het een thuis vindt in de gemeenschappen van mensen over de hele wereld, en waar het gemakkelijk gedeeld kan worden tussen vrienden.”

Discord
© Discord

Discord had al reeds verschillende spellen binnen hun chatbot. Zo kon je al golfen, pokeren of schaken. Ook andere applicaties, zoals YouTube, waren beschikbaar. Nu kunnen onafhankelijke ontwikkelaars zelf ervaringen creëren binnenin de omgeving van de app.

Discord zoekt ontwikkelaars

Daarnaast roept het bedrijf ook op om ideeën voor applicaties door te sturen. In het verleden hebben ze al een heleboel ontwikkelaars gefinancierd na hun inzending om een project werkelijkheid te maken.

Discord maakte deze aankondigingen voor de Game Developers Conference in San Fransisco, die volgende week plaatsvindt. Het bedrijf heeft als missie om steeds meer ontwikkelaars aan te trekken die iets maken op hun platform.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business