Nieuws

Apple Wallet-passen nu te gebruiken met Google Wallet

Google Wallet
© Unsplash/Mika Baumeister
Passen en tickets uit Apple Wallet werken voortaan ook in Googles digitale portemonnee. Het bestandstype dat in Apple Wallet wordt gebruikt, wordt nu ook door Google Wallet ondersteund.

Googles Wallet-dienst kon tot op heden niet overweg met .pkwallet-bestanden. Dat is een bestandstype specifiek gemaakt voor Apple Wallet. Bedrijven die digitale passen aanbieden, moesten hierdoor aparte passen voor Android en iOS ontwikkelen. Dit was omslachtig en frustrerend, en leidde ertoe dat niet alle passen op beide platforms beschikbaar waren. Android miste hierbij vaker de boot dan iOS.

Daar komt nu verandering in: Google Wallet gaat het .pkpass-formaat van Apple Wallet ondersteunen. Android-expert Mishaal Rahman schrijft op X dat de functie in Googles digitale portemonnee wordt getest. Gebruikers melden dat ze al pkpass-passen kunnen importeren.

Hoe werkt het?

Zodra de functie op jouw Android-telefoon beschikbaar is, kun je Apple Wallet-passen toevoegen door op de “Toevoegen aan Apple Wallet”-knop te drukken. Voorheen zou dit een foutmelding opleveren, maar nu wordt het bestand gewoon geopend in de Wallet-app op Android. Vliegtickets, bioscoopkaartjes en andere passen kunnen nu gemakkelijker worden toegevoegd. In de toekomst zie je de “Toevoegen aan Google Wallet”-knop wellicht ook iets vaker verschijnen, nu pkpass ondersteund wordt.

De uitrol van de functie is nog gaande. De TechPulse-redactie kon op het moment van schrijven nog geen .pkpass-bestanden importeren. De uitrol van dit soort belangrijke functies duurt doorgaans enkele weken.

Automatische import van instapkaarten

Google Wallet kan voortaan ook automatisch diverse ticketsoorten uit Gmail importeren. Dit liet Google eerder deze maand aan ontwikkelaars weten. De functie is momenteel beperkt tot “sommige wereldwijde bioscoopketens en vliegmaatschappijen”, maar later moeten ook andere bedrijven hun tickets en passen automatisch kunnen laten importeren in de Wallet-app. In België en Nederland is deze functie nog niet beschikbaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business